Opštine Jezero, Šipovo i Jajce imaju velike turističke potencijale​

25.02.2020. 08:11 / Izvor: SRNA
Opštine Jezero, Šipovo i Jajce imaju velike turističke potencijale​

Hartmanova je posjetila opštinu Jezero i sa načelnikom Snežanom Ružičić razgovarala o turističkoj saradnji lokalnih zajednica.

Opštine Jezero, Jajce i Šipovo mogu mnogo da ponude u zajedničkom razvoju turizma za šta su potrebni marketing, infrastruktura i strategija, rekla je ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman.

Hartmanova je posjetila opštinu Jezero i sa načelnikom Snežanom Ružičić razgovarala o turističkoj saradnji lokalnih zajednica.

"Veliko bogatstvo ovog kraja su jezero, planina i vrelo Plive. Potrebni su im marketing i infrastruktura, ali sa zajedničkom saradnjom i dobrom strategijom postoji veliki potencijal za ove prostore", rekla je Hartmanova novinarima.

Ružičićeva je potvrdila da su opštine Šipovo, Jezero i Jajce jedna cjelina kada je riječ o projektima turizma i ekologije.



"Ove opštine povezuje rijeka Pliva koja mora da bude čista i plovna. Možda u budućoj saradnji obnovimo spomenike austrougarske kulture ili radimo na turističkim potencijalima kao što je uskotračna pruga između ovih opština", navela je Ružičićeva.

Ona je dodala da ove opštine imaju mnogo zajedničkih tema, te da za projekte mogu zajedno aplicirati prema evropskim i drugim fondovima.

Hartmanova je danas razgovarala i sa članicama Udruženja žena "Jezerka", a obišla je i Ambulantu porodične medicine Jezero, objekat Željezničke stanice iz austrougarskog perioda, kao i nekoliko lokaliteta, ostataka iz vremena austrougarske. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije