Počela gradnja novog logističkog centra kompanije Mann+Hummel BA

18.03.2020. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Počela gradnja novog logističkog centra kompanije Mann+Hummel BA

Novi logistički centar činit će hala od 5.000m2 i 13,5 metara visine, odnosno skladište koje je potrebno za dalji rast kompanije.

Tešanjska kompanija Mann+Hummel BA, proizvođač filtera za automobilsku i mašinsku industriju, položila je nedavno kamen temeljac za izgradnju novog logističkog centra svoje kompanije, saznaje Akta.ba.

Podsjetimo, direktor kompanije Mahmut Galijašević je krajem prošle godine najavio realizaciju najveće investicije u Bosni i Hercegovini.

"Novi logistički centar činit će hala od 5.000m2 i 13,5 metara visine, odnosno skladište koje je potrebno za dalji rast kompanije. Gradnja je planirana u okviru nedavno kupljenog prostora, a sada dio kruga MHBA od cca 10.000 m2", kazao je Galijašević.

Iako je završetak gradnje planiran za kraj 2020. godine, direktor kompanije navodi za naš portal da je zbog novonastale krizne situacije vrlo teško dati stvarnu procjenu i potvrdu.

"Mi imamo potpisan ugovor s firmom i radimo na objektu, ali kako ćemo dalje reagovati zavisi od promjena na tržištu koje moramo pratiti", kazao je on, ističući kako je trenutni fokus kompanije da zadrži likvidnost i radna mjesta.

Kada je u pitanju poslovna klima navodi kako neizvjesnost najbolje opisuje trenutnu situaciju povodom pandemije koronavirusa.

"Činjenica je da sve ovo utiče i na automobilsku industriju. Iako je većina kompanija zaustavila proizvodnju, mi i dalje proizvodimo i snalazimo se kako znamo. Trenutno je najveći problem s transportom roba, a poduzeli smo sve moguće aktivnosti da zaštitimo ljude", naglašava Galijašević.

Inače, kompanija Mann+Hummel BA, koja je jedna od najznačajnijih njemačkih investicija u BiH, već godinama ostvaruje rekordnu proizvodnju u svom tešanjskom pogonu.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije