Završen još jedan infrastrukturni projekat u općini Novi Grad

06.05.2020. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Završen još jedan infrastrukturni projekat u općini Novi Grad

Radovi su izvedeni u ulici Novopazarska do ulice Kenana Demirovića, gdje je izgrađeno oko 150 metara kišnog kanala.

Završen je još jedan infrastrukturni projekat u općini Novi Grad, riječ je o izgradnji oborinske kanalizacije kojom se rješava dugogodišnji problem plavljenja stambenih objekata i zemljišta koji se nalaze ispod ulice Novopazarska, na lokalitetu između ulica Kenana Demirovića i Avde Hodžića, u Švrakinom Selu.

Radovi su izvedeni u ulici Novopazarska do ulice Kenana Demirovića, gdje je izgrađeno oko 150 metara kišnog kanala DN300 mm, a ugrađeni su i šahtovi i slivničke rešetke za prikupljanje oborinskih voda koje su se usljed većih kišnih padavina slijevale niz ulicu i obližnju padinu, praveći probleme vlasnicima stambenih objekata. 

Na ovom lokalitetu zbog dugogodišnjeg plavljanja i nepostojanja kišne odvodnje došlo je i do pojave nestabilnog terena, odnosno klizišta, koje je u Programu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za sanaciju u narednom periodu.

Kako bi se ovaj projekat realizirao i dobila saglasnost Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, prvobitno je bilo neophodno izvršiti korekciju Regulacionog plana „Švrakino Selo - Mlakve“. Izgradnjom kišne kanalizacije, sve vode sa šireg slivnog područja spojene su u kišnu kanalizaciju koja je ranije izgrađena u ulici Kenana Demirovića. Vrijednost radova je 79.782 KM, radove su izveli radnici građevinske firme "Harysco" d.o.o., a nadzor nad izvođenjem radova vršilo je Kantonalno javno komunalno preduzeće „VIK“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije