Zvornik: Potpisan ugovor o rekonstrukciji Doma zdravlja vrijedan 1,3 miliona KM

06.05.2020. 13:00 / Izvor: Akta.ba
Zvornik: Potpisan ugovor o rekonstrukciji Doma zdravlja vrijedan 1,3 miliona KM

U Zvorniku je danas potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Doma zdravlja u ovom gradu vrijedan 1.270.000 KM.

U Zvorniku je danas potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Doma zdravlja u ovom gradu vrijedan 1.270.000 KM.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović i predstavnik izvođača radova zvorničke firme "Keso gradnja" Dragiša Krstić.

Stevanović je rekao novinarima da je Vlada Srbije za rekonstrukciju Doma zdravlja obezbijedila 500.000 evra, a Gradska uprava Zvornik iz budžeta oko 270.000 KM.

On je pojasnio da će rekonstrukcijom biti obuhvaćeno utopljavanje zgrade, zamjena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije, promjena elektroinstalacija, izrada spuštenih plafona, te termo i fasadna izolacija.

"Izvođač radova će u dogovoru sa rukovodstvom Doma zdravlja fazno izvoditi radove i dopremati materijal sa spoljne strane zgrade kako se ne bi remetio rad ove zdravstvene ustanove", dodao je Stevanović.

Aćimović je rekao da u objekat Doma zdravlja nije bilo znatnijih ulaganja od 1985. godine, kada je osnivana ova zdravstvena ustanova, osim sanacije krvne konstrukcije i prvog sprata zgrade, gdje su smješteni timovi porodične medicine.

"Ovim radovima će, osim uštede toplotne energije, zaposleni imati bolje radne uslove rada, a pacijenti prijatniji osjećaj dok budu koristili zdravstvene usluge", rekao je Aćimović.

Direktor Doma zdravlja zahvalio je Vladi Srbije i Gradskoj upravi Zvornik za izdvojena sredstva za rekonstrukciju ove zdravstvene ustanove.

Predstavnik "Keso gradnje" Krstić rekao je da će radovi na rekonstrukciji početi za dvadesetak dana, dok se završetak očekuje za 120 dana.

On je istakao da firma raspolaže potrebnim kapacitetima radne snage, kao i materijalom koji se već nalazi u skladištu.

Krstić je potvrdio da će izvođač radova poštovati zahtjeve rukovodstav Doma zdravlja o faznom izvođenju radova kako se ne bi ugrozilo radno funkcionisanje Doma zdravlja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije