Pet novih projekata na Јahorini vrijednosti 99 miliona KM

03.06.2020. 07:44 / Izvor: RTRS
Pet novih projekata na Јahorini vrijednosti 99 miliona KM

Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek najavio je da je Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela odluka o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

"Ova sredstva biće usmjerena na projekat izgradnje gondole Pale-Јahorina, četvorosjeda koji će polaziti iz opštine Trnovo i ići ka Јahorini, četvorosjeda Rajska dolina, projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staze, te za izgradnju sportske dvorane na planini", izjavio je Elek na konferenciji za novinare na Јahorini.

Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

"Imamo dvije opcije - jedna je sa Golog Korana, što je prijedlog Udruženja hotelijera, a druga je da bude paralelna sa gondolom na Ravnoj planini. Struka će odlučivati o tome i uvjeran sam da će biti doneseno najbolje rješenje", naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar "Јahorina" planira da proširi svoju djelatnost u naredne tri godine na trgovinu i promet gasom, te da će uraditi gasifikaciju cijele planine, a osim toga, u narednom periodu biće napravljeno i poljoprivredno gazdinstvo.

On je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Јugoviću za pomoć Olimpijskom centru, koji je uplatio milion KM na račun ovog centra, dodavši da će i dalje biti ulagano u razvoj Јahorine.

"Poznato je da smo imali nekih ranijih razmimoilaženja sa rukovodstvom opštine Pale, ali održali smo nakon toga nekoliko sastanaka na kojima su svi naši zahtjevi ispoštovani. Hvala i Vladi Republike Srpske za neizmjernu podršku, naročito tokom pandemije virusa korona", naglasio je Elek.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije