Rial-Šped nastavlja rekonstrukciju prometnice u Usori

Investicije / PROJEKTI

Rial-Šped nastavlja rekonstrukciju prometnice u Usori

Izvođač radova RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok, pristupio je realizaciji ugovorenih radova.

06.06.2020. 09:40 / Izvor: Akta.ba

Izvođač radova ''RIAL-ŠPED'' d.o.o. Doboj Istok, pristupio je realizaciji ugovorenih radova na projektu "Rekonstrukcija prometnice u poduzetničkoj zoni Srednja Omanjska, Faza II. općina Usora'.

Projekat podrazumijeva nastavak radova na rekonstrukciji prometnice na lokaciji "Lugovi" – dionica od mosta riječice Lužanjke do ulaza u Tokiće. Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a pružatelj usluga nadzora nad radovima u ovom projektu je firma "IngART" d.o.o. Žabljak Usora, a koordinator ispred općine Usora Ivica Labudović.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 198.884,56 KM sa uračunatim PDV-om. Sredstva su osim Proračunom općine Usora osigurana i grant sredstvima Ministarstva gospodarstva ZDŽ koje odobrilo financijska sredstava u iznosu 150.000,00 KM. Sredstva su odobrena kroz kroz poticajnu mjeru "Program II - Izgradnja komunalne infrastrukture unutar poslovne zone", objavljene u sklopu javnog poziva Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i namijenjena su subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije