Završena izgradnja parkinga kod Srednjoškolskog centra u Živinicama

06.06.2020. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Završena izgradnja parkinga kod Srednjoškolskog centra u Živinicama

zvođač radova na projektu izgradnje parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama bila je živinčka firma d.o.o „HOLEX“.

Na području Grada Živinice realizuje se nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata u okviru kojeg je završena izgradnja parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama.

Cilj projekta izgradnje parkinga, ulaza i izlaza u gradsku zonu, kružnog toka, kao i svih drugi infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Gradu Živinice, a tiču saobraćajne komunikacije, jeste smanjenje saobraćajnih gužvi u Gradu Živinice čime će poboljšati kvalitet življenja građana u Gradu Živinice. 

Izgradnjom parking prostora u ovom dijelu Grada omogućen je nesmetan ulazak i izlazak iz gradske zone Grada Živinice na magistralni put što će dovesti do znatnog smanjenja gužvi u saobraćaju, te pružiti građanima brži način obavljanja obaveza koje imaju na području Grada. 

Završetkom ovog projekta Grad Živinice dobija moderno uređen parking prostor kojeg će preuzeti Javno preduzeće Horizontala u svoju nadležnost.

Finansijska vrijednost izgradnje navedenog parking prostora je 79.794,00 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

Izvođač radova na projektu izgradnje parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama bila je živinčka firma d.o.o „HOLEX“.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković naglasio je važnost ovog infrastrukturnog projekta jer omogućava građanima brže završavanje obaveza i direktan ulazak u Grad sa magistralnog puta. 

“Mi smo već ranije najavljivali da ćemo završiti ovaj parking, i evo nalazimo se u završnoj fazi. Nakon ovog završetka radova na ovom parkingu firma “Horizontala” će preuzet parking, te on može odmah biti u funkciji. Moram priznati da mi je zaista zadovoljstvo da nakon jednog dugog procesa koji je prošao došli do ove faze završetka radova na ovom parkingu. Želim naglasiti da je ovaj prostor bio vezan za sudske sporove koje smo morali riješiti isplatom iz budžeta Grada Živinice. Dakle, porodici koja je osporavala radove na ovom području isplatili smo oko 500 hiljada KM, nakon čega smo nastavili sa radovima. Zaista mi je veliko zadovoljstvo da danas završavamo jedan ovako značajan projekat koji je zlata vrijedan za naše sugrađane, s obzirom na to da smo prije ovog projekta uspjeli uraditi i izlaz na magistrani put. Ovo je ono o čemu smo ranije govorili, građani sa magistralnog puta mogu doći u centar našeg Grada i parkirati se na jednom velikom parkingu. Zadovoljstvo mi je da će građani Grada Živinice uz sve infrastrukturne projekte kojih ovih dana ima zaista mnogo i koje radimo dobiti još jedan moderan parking prostor.”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije