Kreće izrada glavnog projekta uređenja Poduzetničke zone Srednja Omanjska

Investicije / PROJEKTI

Kreće izrada glavnog projekta uređenja Poduzetničke zone Srednja Omanjska

Ugovor je zaključen na iznos 7.950,00 KM bez PDV-a, a 9.301,50 KM sa uračunatim PDV-om.

09.07.2020. 07:53 / Izvor: Akta.ba

Nakon provedenog postupka javne nabave, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić sa izabranim pružateljem usluga "Stilprojekt" doo Zavidovići, potpisao je ugovor o pružanju usluga "Izrada Glavnog projekta infrastrukturnog uređenja Poduzetničke zone Srednja Omanjska, Općina Usora“. 

Ugovor je zaključen na iznos 7.950,00 KM bez PDV-a, a 9.301,50 KM sa uračunatim PDV-om. 

Sredstva su osim Proračunom općine Usora osigurana i grant sredstvima Ministarstva gospodarstva kroz poticajnu mjeru "Program I - Izrada projektne dokumentacije za zonu", objavljenu u sklopu javnog poziva Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i namijenjena su subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona. 

Projektom uređenja obuhvaćeno je 27 ha površine (270.000 m2) a prilikom projektiranja posebno će se sagledati i projektirati oborinska odvodnja sa cjelokupnog obuhvata poduzetničke zone, kao i regulacija voda koje dolaze na zonu poslije padalina sa okolnog područja, budući da se radi o terenu koji je podložan utjecajima plavljenja. 

Rok za izvršenje poslova po ovom Ugovoru je 60 dana od dana zaključivanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije