U Bužimu potpisani ugovori za osam lokalnih putnih pravaca

12.07.2020. 10:53 / Izvor: Akta.ba
U Bužimu potpisani ugovori za osam lokalnih putnih pravaca

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 577.099,00 KM.

U prostorijama Centra za kulturu, sport i informisanje u Bužimu, potpisano je još osam ugovora za izgradnju i rekonstrukciju nekategorisanih  putnih pravaca uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora i izvođača radova.

Ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova direktor firme "Kov Grad" d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

I ovi projekti rekonstrukcije i izgradnje putnih pravaca koji će se raditi na području Općine Bužim kandidirani su od strane građana i finansiraju se zajedničkim sredsvima općine Bužim i sredstvima građana u jednakim iznosima.

Ove godine građani su kandidirali 42  lokalna putna pravca, a radovi su već počeli i ovih dana se očekuje završetak prvih metara asfaltnog puta na dva putna pravca.

 

 

Ugovori su potpisani za slijedeće lokale putne pravce i ulice:

– MZ Elkasova Rijeka- NP Elkasovići-Drage-Jusića korita

– MZ Brigovi – NP Međugorje

– MZ Bužim- ul. Safvet bega Bašagića

– MZ Mrazovac – NP Šekića dolovi-Pašića majdan

– MZ Mrazovac- NP Burzići-Ćorića glavica-Džambići

– MZ Mrazovac- NP Pašići- Šabića brdo

– MZ Konjodor- NP Pajalići kod škole

– MZ  Lubarda Eminići-Abdići – Čaglica

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi  577.099,00 KM.

"I pored opstrukcija kod provođenja ovih projekata koje smo imali tokom ove godine i širenja raznih dezinformacija, konačno možemo reći da će svi putni pravci koji su kandidirani biti i završeni u ovoj godini. Ono što sam stalno govorio na sastancima sa građevinskim odborima se obistinilo i niko nema pravo da bude protiv projekata koje su kandidirali građani i za koje su prikupljena zajednička sredstva koja prelaze milion konvertibilnih maraka", rekao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije