Završni radovi u Perinom Hanu moraju početi najkasnije za 10 dana

05.08.2020. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Završni radovi u Perinom Hanu moraju početi najkasnije za 10 dana

Građani i gradonačelnik Zenice nezadovoljni dinamikom radova na realizaciji više kapitalnih projekata.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Sabira Helvida, savjetnik gradonačelnika za urbanizam Mirsad Heleg, direktorica Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica Lejla Brljevac, direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica Emir Pašalić, direktor Javnog preduzeća "Zenicagas" d.o.o. Sandino Rizvanović sa saradnicima, te donatora Njemačke razvojne banke KfW posjetili su mjesnu zajednicu Perin Han.

Povod posjeti čiji je domaćin bio Alija Beganović, predsjednik mjesne zajednice, bilo je nezadovoljstvo gradonačelnika Kasumovića, kao i mještana ovog dijela Zenice dinamikom radova na realizaciji više kapitalnih projekata.

"Radovi previše dugo traju, mještani Perinog Hana i svih mjesnih zajednica koje koriste ulicu Bistua Nuova tri godine pate i trpe veliku štetu. Prvo zbog gradnje auto ceste, a sada i zbog više kapitalnih projekata kao što su Plava voda, gasifikacija, kanalizacija, pješačke staze... Ovdje postaje nemoguće živjeti od prašine i buke, zbog čega sam pozvao sve direktore, svoje saradnike iz Gradske uprave, nadzorne organe, kao i predstavnike izvođača radova da budu što ekspeditivniji i da se što prije krene sa završnim radovima, najkasnije za deset dana", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Privremeni kružni tok kod preduzeća "Termika" na magistralnom putu M-17, koji je tokom rekonstrukcije ulice Bistua Nuova predstavljao jedinu saobraćajnu vezu za blizu 12.000 stanovnika ovog dijela Zenice, uklonjen je krajem aprila, nakon političkog pritiska vladajuće većine u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona.

"Zenica je jedini grad kojem je duž puta M-17 zabranjena gradnja priključaka s ciljem lokalnog ekonomskog razvoja. Godinama svjedočimo postojanju kružnih tokova kod Viteza, a sada je sličan i kod petlje u Blatuši. Samo su ovdje u Perionom Hanu srušili kružni tok koji je bio spas za hiljade ljudi i privredne subjekte. Ali narod zna koje se političke partije kriju iza ovih zlih namjera da nemamo normalne komunikacije", kaže gradonačelnik Kasumović.

Sastanak istih učesnika ove posjete Perinom Hanu, zakazan je danas u kabinetu gradonačelnika Zenice. Tema je također ista – što brža realizacija projekata i asfaltiranje ulice Bistua Nuova u njenoj kompletnoj dužini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije