Završen projekt izgradnje kanalizacije u tomislavgradskom naselju Latice

08.08.2020. 10:36 / Izvor: Fena
Završen projekt izgradnje kanalizacije u tomislavgradskom naselju Latice

Završen je projekt izgradnje kanalizacije u tomislavgradskom naselju Latice, u vrijednosti od 391.637 maraka.

Završen je projekt izgradnje kanalizacije u tomislavgradskom naselju Latice, u vrijednosti od 391.637 maraka.

Radove je izvela firma Livnoputovi d.o.o. Livno, a sredstva za projekt osigurala je Općina i to 241.637 maraka, dok je 150.000 maraka sufinancirao Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Postavljeni su novi kolektori fekalne kanalizacije u dužini od 1.056 metara, oborinske kanalizacije 156 metara, a kućnih priključaka 399,8 metara te slivnika 21 metar.

Na novu kanalizacijsku mrežu priključeno je 35 obiteljskih stambenih objekata, jedan stambeno poslovni objekt sa 6 stanova, tri stambeno poslovna objekta, te jedna benzinska crpka s motelom od oko 20 spavaćih soba.

Uz to, kako su kazali iz Općine, završetkom projekta unaprijedila se zaštita kvalitete tla i vode kao i sustava upravljanja otpadnim vodama.

"Ovo je nastavak izgradnje kanalizacijskih kolektora u sklopu Watsan projekta koji se financira kreditnim i grant sredstvima Europske investicijske banke i Općine Tomislavgrad", kazali su. 

U sklopu cjelokupnog projekta vodoopskrbe i kanalizacije u Tomislavgradu, odrađeno je šest komponenti gdje je uloženo 13,2 milijuna maraka.

Početkom godine potpisan je najveći ugovor koji se odnosi na projektiranje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, u vrijednosti od 2,4 milijuna eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije