Izgradnja mosta preko Lašve u završnoj fazi

28.08.2020. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja mosta preko Lašve u završnoj fazi

Projekat spajanja urbanog područja Viteza sa Poslovnom zonom obuhvata 4 projekta.

Nakon urađenih pripremnih radova na izgradnji mosta i pristupnih cesta za most dana 27.08.2020. godine urađen je noseći sloj asfalta sa krečnjačkim agregatom na mostu debljine 4 cm i gornji nosivi sloj bituminiziranog drobljenca AGNS granulacije 0/32 mm sa bitumenom za ceste u debljini 7 cm na dijelu pristupne ceste za most, saopćeno je iz Općine Vitez.

Što se tiče radova na izgradnji mosta presoatalo je da se ugradi ograda na mostu i noseći sloj asfalta. Ograda je pripremljena i uskoro će biti ugrađena.

Habajući sloj asfalta će biti urađen zajedno sa ugradnjom habajućeg sloja na cijeloj dužini pristupne ceste i mosta.

Inače, projekat spajanja urbanog područja Viteza sa Poslovnom zonom obuhvata 4 projekta.

Izgradnja mosta je u završnoj fazi, dok je na izgradnji pristupnih cesta za most urađeno oko 60 posto planiranih radova.

Nastavak radova na izgradnji pristupnih cesta od profila P 14 do magistralne ceste M 5 je usporen zbog problema sa eksproprijacijom zemljišta.

Četvrti projekt je izgradnja kružnog toka. Trenutno su u toku pripreme za početak izgradnje kružnog toka kod autobuske stanice.

Ukoliko vremenske prilike dozvole te ukoliko se budžet općine realizuje prema utvrđenom planu sva četiri navedena projekta mogli bi biti završeni do kraja ove godine.

"Realizacijom navedenih projekata urbano područje općine Vitez spojit će se sa Poslovnom zonom i magistralnom cestom  M 5 novoigrađenim saobraćajnicama ukupne dužine preko 2.000 metara i novim mostom", ističu iz Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije