U toku obnova seoskih puteva kod Trebinja

Investicije / PROJEKTI

U toku obnova seoskih puteva kod Trebinja

U okviru ovoga projekta se planiraju nove sanacije pojedinih puteva, za šta je planirano izdvojiti oko 300.000 maraka iz gradskog budžeta.

14.09.2020. 13:15 / Izvor: Nezavisne novine

Trebinjska lokalna zajednica uz podršku "Hidroelektrana na Trebišnjici" u prvoj polovini septembra ubrzano radi na rekonstrukciji i uređenju seoskih puteva.

Najobimniji poslovi se, kako navode u gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje, izvode u okviru realizacije projekta sistema za navodnjavanje, u okviru koga je na gradskom izletištu Ubla asfaltirano oko dva kilometra makadamskog puta, a prethodno je postavljeno oko 1,5 kilometara asfalta na putu koji vodi do crkve u selu Turmenti.

U okviru ovoga projekta se planiraju nove sanacije pojedinih puteva, za šta je planirano izdvojiti oko 300.000 maraka iz gradskog budžeta.

Istovremeno se na drugom kraju grada, u regiji Popovog Polja, nasipaju i popravljaju lokalni putevi, a radovi se izvode na višekilometarskoj međuseoskoj putnoj komunikaciji kroz Popovo polje.

Ovi poljski putevi vode na privatna imanja mještana Popovog polja, ali i povezuju sela sa jedne na drugu stranu polja, a radi se o komunikacijama na relacijama sela Zavala - Veličani, Grmljani - Dubljani, Galičići - Čvaljina i Orašje – Strujići.

"Vododerine i potoci svake godine djelimično oštete ove međuseoske komunikacije, pa je neophodno najmanje jednom godišnje sanirati ove poljske puteve", ističu mještani ovih sela.

Dodaju da su oni uključeni u sanaciju, na kojoj rade i pripadnici tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva.

U sklopu radova na uređenju poljskih lokalnih puteva, članovi udruženja korisnika voda za navodnjavanje "Pištet" iz popovopoljskog sela Veličana su se pridružili ovim aktivnostima i, uz pomoć mehanizacije HET-a i uz podršku Gradske uprave izbetonirali prilazne puteve do ulaska u selo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije