Ozvaničen početak radova na dionici puta Osmice – Bistrica

14.09.2020. 16:13 / Izvor: SRNA
Ozvaničen početak radova na dionici puta Osmice – Bistrica

Na Jahorini je danas ozvaničen početak izgradnje nove trase na dionici Osmice-Bistrica, u dužini 1.335 metara, ukupne vrijednosti 2.200.000 KM.

Na Jahorini je danas ozvaničen početak izgradnje nove trase na dionici Osmice-Bistrica, u dužini 1.335 metara, ukupne vrijednosti 2.200.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da će izgradnjom nove trase biti rasterećena gužva u Olimpijskom centru (OC) "Jahorina", posebno tokom zimske sezone, čime će turizam dobiti na značaju.

On je naveo da će novi put obuhvatati potpuno novu saobraćajnicu, sa dvije saobraćajne trake i dva mosta, te dodao da je rok za završetak 180 radnih dana.

"Rehabilitacija puta P-446, u zoni OC 'Jahorina' je dužine 1.335 metara", rekao je Nešić i dodao da će put biti probijen prije početka zimske sezone, a nakon toga sa početkom nove građevinske sezone završen kompletno.

Nešić je istakao da preduzeće "Putevi Republike Srpske" zapošljava domaće firme i radnike da bi svaka uložena konvertibilna marka ostala u Republici Srpskoj.

Predsjednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da je Jahorinu prošle godinu za 120 dana posjetilo 500.000 ljudi, što je stvaralo veliki pritisak na saobraćajnu infrastrukturu.

"Novom dionicom ćemo riješiti ulaz i izlaz sa planine, kao i kolaps u saobraćaju koji se dešavao posljednje tri godine", naglasio je Elek.

On je rekao da je ovo samo jedna u nizu velikih investicija preduzeća "Putevi Republike Srpske" u Olimpijski centar, te naveo da je put projektovan prije 20 godina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo veliki i dugo očekivani investicioni poduhvat i zahvalio preduzeću "Putevi Republike Srpske" i Vladi Srpske, kao i svima koji su učestvovali u pripremi ovog projekta.

"Put će pomoći rasterećenju saobraćajne gužve na Jahorini, jer iz sezone u sezonu vidimo da sve veći broj turista dolazi na planinu", istakao je Jugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naglasio je da će nova dionica značajno promijeniti saobraćajnu infrastrukturu na Jahorini i olakšati komunikaciju kada je riječ o saobraćaju na planini.

Direktor preduzeća "Romanijaputevi" Mirko Pandurević, koje je izvođač radova, obećao je da će ispoštova zadate rokove i potruditi se da put bude izgrađen i prije, jer je neophodan Jahorini.

Današnjem početku radova prisustvovali su i načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i Trnovo Miodrag Gagović, kao i zamjenik načelnika Opštine Pale Marko Gajović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije