Počeli radovi na rekonstrukciji atletske svlačionice u Centru "Safet Zajko"

08.10.2020. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na rekonstrukciji atletske svlačionice u Centru 'Safet Zajko'

Vrijednost radova na rekonstrukciji iznosi 88.000 KM, a Ambasada Mađarske je obezbijedila četvrtinu tih sredstava.

Nakon odabira izvođača radova, i potpisivanja ugovora, sredinom augusta 2020. godine počeli su radovi na rekonstrukciji atletske svlačionice u Centru „Safet Zajko“.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i ambasador Republike Mađarske u BiH Krisztián Pósa, obišli su jučer radove na rekonstrukciji i sanaciji svlačionice do čije je rekonstrukcije došlo na inicijativu ambasadora Pósa koji je redovni posjetitelj Centra „Safet Zajko“ i korisnik atletske staze.

Vrijednost radova na rekonstrukciji iznosi 88.000 KM, a Ambasada Mađarske je obezbijedila četvrtinu tih sredstava.

"Ova svlačionica je bila dosta dotrajala zbog značajne upotrebe u proteklih pet godina od svih sportista koji su dolazili u Centar. Nakon što se završi izgradnja fudbalskih svlačionica, svlačionica koja je ranije korištena multifunkcionalno i za fudbal i za atletiku, bit će data na korištenje samo onima koji dolaze da treniraju atletiku i rekreativcima. Sama rekonstrukcija atletske svlačionice došla je na inicijativu ambasadora, drago nam je da se taj projekat realizira i da ćemo vrlo brzo biti u mogućnosti da kada otvorimo fudbalske svlačionice, otvorimo i ovu za atletičare“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Ambasador Pósa rekao je da u Centar „Safet Zajko“ često dolazi sa porodicom i da mu je drago da Sarajevo ima jedan ovakav sportsko-rekreativni centar kojeg smatra značajnim za zdravlje stanovnika.

"Mislimo da je ulaganje u sport dobro i ako možemo da pomognemo ljudima da žive kvalitetno, a sport je dio kvalitetnog života, onda smo otvoreni za saradnju. Danas obnavljamo ovu svlačionicu, to je veoma važno za one koji treniraju, da se mogu presvući. Skoro sam siguran da ćemo nastaviti sa saradnjom, a posebno kad je sport u pitanju i radujem se unaprijed još nekim zajedničkim projektima u vezi sporta“, kazao je ambasador Mađarske u BiH.

Nakon obavljene konkursne procedure za izvođača radova izabrana je firma Prokon d.o.o. Direktor Dženan Šoro kaže da je objekat na kojem se izvodi renoviranje bio dotrajao i da je sanacija bila neophodna.

"Nakon demontaže zidne keramike vidjeli smo da su zidovi u dosta lošem stanju, koji su bili puni vlage. Morali smo ih demontirati i raditi nove, zatim smo krenuli u izradu novih instalacija. Već se krenulo sa izradom zidne keramike, PVC stolarije. Izmijenjena je stolarija koja je bila drvena“, kazao je Šoro.

Dinamika radova je zadovoljavajuća, iako je rad na rekonstrukciji objekata tehnički zahtjevniji od nove gradnje, te na projektu rekonstrukcije atletskih svlačionica svakodnevno radi tim inžinjera.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije