Završena izgradnja vodovoda u poslovnoj zoni "Bulozi"

12.10.2020. 14:58 / Izvor: Akta.ba
Završena izgradnja vodovoda u poslovnoj zoni 'Bulozi'

Ono što Poslovnu zonu "Bulozi" čini posebno atraktivnom jeste magistralni put koji prolazi kroz područje poslovne zone.

U opštini Istočni Stari Grad u ovoj godini započet je projekat izgradnje Poslovne zone „Bulozi“, što predstavlja novi pravac razvoja ovog dijela opštine. Izgradnja poslovne zone je planirana duž magistralnog puta u opštini Istočni Stari Grad, sve do entitetske linije, gdje se trenutno čiste i uređuju placevi namjenjeni za poslovne objekte.

"Ono što je opština preduzela jeste  da je završila  vodovod u iznosu od 200.000 KM, kojim je dovedena voda u poslovnu zonu i duž magistralnog puta, a to je svakako jedan od preduslova za izgradnju same poslovne zone i dobre infrastrukture u ovom dijelu opštine. Želimo da pozovemo investitore i privredne subjekte koji se javljaju u Opštinu da im prezentujemo sve ono što je ovdje obezbjeđeno, ono šta je to za nas kao jedinicu lokalne samouprave bitno, ali i da aplikanti prezentuju šta žele da rade na ovom području, koliko firma koja dolazi u poslovnu zonu broji radnika, i slično“, rekao je načelnik Bojo Gašanović.

Ono što Poslovnu zonu „Bulozi“ čini posebno atraktivnom jeste magistralni put koji prolazi kroz područje poslovne zone, a koji se ubraja u  frekventnijie puteve u Republici Srpskoj, gdje je dnevni promet između 7-12 hiljda vozila.

Opština Istočni Stari Grad na čelu sa načelnikom Bojom Gašanovićem, želi da svim aplikantima za pokretanje biznisa u Poslovnoj zoni „Bulozi“ obezbjedi ravnopravan položaj i dobre uslove, a što se tiče pogodnosti koje opština planira da pruži jeste ukidanje naplate uređenja građevinskog zemljišta, ali i sve drugo što je u skladu sa zakonom koji reguliše ovu materiju.

Načelnik je istakao da blizina grada Sarajeva i tržište od 450 hiljada ljudi donosi odredjene benefite. Trgovačke firme i preduzeća koja se bave distribucijom mogu brzo da stignu u sve dijelove grada Istočno Sarajevo i Sarajevo, a već je započeta izgradnja prvih objekata i hala, dok iz dana u dan interesovanje preduzeća  postaje sve veće.

"Opština Istočni Stari Grad će biti na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija za investitore i preduzeća, a placevi će u  najvećoj mjeri biti za iznajmljivanje“, dodao je Gašanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije