Potpisan ugovor za izgradnju vodoopskrbnog sustava Lokanj-Pilica

13.10.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za izgradnju vodoopskrbnog sustava Lokanj-Pilica

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Dragiša Krstić ispred izvođača radova tvrtke "Keso promet" d.o.o. Zvornik je potpisao ugovor o izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica, prva faza.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Dragiša Krstić ispred izvođača radova tvrtke "Keso promet" d.o.o. Zvornik je potpisao ugovor o izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica, prva faza.

Vrijednost radova je 2.187.672 KM, a sredstva su osigurana iz kredita Europske investicijske banke u iznosu od 500.000 KM, bespovratnih sredstava Europske unije u iznosu od 1.200.000 i oko 500.000 KM iz proračuna grada Zvornika.

"Riječ je o oko 300 novih priključaka u ove dvije mjesne zajednice i to je nastavak našeg projekta„ Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže grada Zvornika “, u koji je do sada uloženo gotovo 7.000.000 KM. Do sada su u okviru projekta izgrađeni vodovod "Sjever", faza dva, koja uključuje lokalne zajednice od Kozluka do Šepaka, te vodovod u Tršiću i kanalizacija u Tabancima, a rekonstruirani su i tlačni i razvodni cjevovodi u gradu i Karakaju. Nakon realizacije danas potpisanog ugovora morat ćemo riješiti opskrbu električnom energijom u drugom dijelu Pilice, za što ćemo možda do kraja godine napraviti projektno rješenje i pokušati pronaći sredstva sljedeće godine. Izvođač radova je "Keso promet", dokazana tvrtka s nekoliko projekata na ovom području", istaknuto je. 

Gradonačelnik je rekao da je izgradnja vodoopskrbnog sustava započela prije 11 godina, te da se od tada gradska voda pruža u tridesetak novih mjesnih zajednica, što se svakodnevno kontrolira i nema ograničenja.

"Osnovni uvjet da ljudi ostanu na selu je kvalitetna cestovna komunikacija, izgrađen vodovod i kanalizacija. Svjedoci ste da smo već realizirali neke projekte izgradnje kanalizacije u gradu, u pripremi su projekti za cijelo područje Vodovoda „Sjever“ i praktički gdje god smo donijeli vodu, red je na kanalizaciji da trebamo početi raditi na Branjevu. To je cjelovit projekt koji uključuje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, a koji radimo s veleposlanstvom, odnosno vladom Češke, gdje nam doniraju opremu, a mi financiramo radove. Očekujem da ćemo sljedeće godine riješiti pročišćavanje otpadnih voda u mjesnoj zajednici Tabanka i ići dalje", naglasio je načelnik.

Krstić je napomenuo da će radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava Lokanj-Pilica započeti u sljedećih deset dana i da uključuju izgradnju distribucijskog cjevovoda od približno 17.000 metara, spremnika zapremine 100 kubika, pet crpnih stanica i jednu rasteretnu komoru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije