Prezentiran idejni projekt izgradnje objekta OŠ 'Rosulje' u Vogošći

21.10.2020. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran idejni projekt izgradnje objekta OŠ 'Rosulje' u Vogošći

Prezentaciji projekta prisustvovali su Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, te predstavnici Zavoda za izgradnju KS.

Komunalnom centru Općine Vogošća održana je prezentacija idejnog projekta izgradnje objekta OŠ „Rosulje“.

Idejni projekat izradila je firme „IPSA Institut “ d.o.o. dok je izradu projekta finansiralo Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS u iznosu od oko 100.000 KM.

Prezentaciji projekta prisustvovali su Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, te predstavnici Zavoda za izgradnju KS.

U svom obraćanju načelnik Općine Edin Smajić istakao je kako se nakon prevazilaženja niza problema  prilikom izrade projekta, konačno došlo u fazu da imamo idejni projekat koji je temelj za sve ostalo što dolazi u narednom periodu.

"Obezbijedili smo zemljište, uskladili sa Regulacionim planom, održali niz sastanaka sa svim akterima u projektu kako bi otklonili složene probleme na terenu, a danas ćemo pogledati o kakvom se projektu i objektu radi", istakao je načelnik Smajić.

Nakon održane prezentacije načelnik Smajić je u putio par zahtjeva a koji se odnose na mogućnost izgradnje solarnih panela na krovu objekta, izgradnje produženog boravka, kuhinje i trpezarije a sve sa ciljem poboljšanja uslova odvijanja nastavnog procesa.

Projektanti su prezentovali idejni projekat objekta škole, koji je namijenjen za boravak oko 600 učenika u dvije smjene, a sadržavat će sve potrebne prostorije, učionice, vanjsko igralište, unutrašnju fiskulturnu salu i parking prostor.

Prema Sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izrade investiciono – tehničke dokumentacije za izgradnju objekta OŠ „Rosulje“, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS je investitori projekta, dok su Zavod za izgradnju KS i Općina Vogošća implementatori projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije