Centar Jablanice dobit će moderno uređeni trg, počelo uređenje lokacije

06.11.2020. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Ugovorene usluge vrši preduzeće Babić d.o.o. Jablanica, a rok za završetak radova je 15 dana.

U skladu sa važećom prostorno-planskom dokumentacijom i normativnim aktima Općine Jablanica, u srijedu 04.11.2020. godine, rušenjem  i uklanjanjem devastiranih prizemnih objekata-bivše skladište RJ Hidroelektrane na Neretvi,  otpočelo je uređenje lokacije na Trgu  Alije Izetbegovića, koja se nalazi u samom središtu grada Jablanice.

Ugovorene usluge vrši preduzeće Babić d.o.o. Jablanica, a rok za završetak radova je 15 dana.

Ovim povodom v.d. Općinskog načelnika Salem Dedić je izjavio: "Danas  prisustvujemo početku jednog projekta koji dugo želimo da se realizuje, a to je projekat  u centru grada, uređenje Trga Alije Izetbegovića, za koji je idejno rješenje  uradio uvaženi profesor Amir Pašić sa saradnicima. Po tom idejnom projektu stvorile su se sve pretpostavke da nakon uspješnih razgovora sa  JP EP BiH, Općina Jablanica uplati  milion i 350 hiljada KM JP EP BiH,  za zemljište površine 8.000 i nešto kvadratnih metara u postupku eksproprijacije i razgovorima i dogovorima na sudovima. Mi smo svoju obavezu ispoštovali. Ovo je jedan veliki projekat za budućnot grada", rekao je Dedić.

Proveli su procedure, i uradili projekat demolicije-rušenja postojećih objekata. Nadležni inspektor je svojim rješenjem takođe naložio uklanjanje devastirnih objekata koji  uslijed velikih vjetrova ugrožavaju bezbjednost prolaznika. Ovom svečanom početku radova prisustvuje i direktor RJ He na Neretvi Ramiz Zahirović, te preduzeće Babić d.o.o. koje je shodno potpisanom ugovoru zaduženo za uklanjanje objekata. Sav otpad će kako su najavili po pravilima i propisima deponovati  na zato određeno mjesto.

"Izuzetno sam sretan da na kraju mog četverogodišnjeg mandata, započinje ovaj projekat, uklanjanjem dotrajalih objekata, kao što smo to i do sada radili kada smo uklanjali stare barake, trošne kuće i ostalo, a pravili nove zgrade. Želim da u budućnosti dočekamo, svi mi jablaničani da ovaj Trg zasija punim sjajem kao što  to pokazuje i ovaj idejni projekat", rekao je Dedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije