Počinju radovi na izgradnji zgrade u naselju Joše za socijalno ugrožene građane

16.11.2020. 16:21 / Izvor: Akta.ba
Počinju radovi na izgradnji zgrade u naselju Joše za socijalno ugrožene građane

U srijedu, 18. novembra u Velikoj Kladuši službeno počinje izgradnji nove stambene zgrade sa 20 stanova na lokalitetu Joše čija je izgradnja planirana u sklopu projekta CEB II.

U srijedu, 18. novembra u Velikoj Kladuši službeno počinje izgradnji nove stambene zgrade sa 20 stanova na lokalitetu Joše čija je izgradnja planirana u sklopu projekta CEB II. Izvođenje građevinskih radova prema projektnoj dokumentaciji i odobrenju za građenje u cijelosti implementira Federalno ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, a Općina Velika Kladuša je veći dio svojih obaveza po ovom projektu odradila u ranijem periodu.

Projektom CEB II planirana jer izgradnja  stambene zgrade sa 20 stanova za korisnike alternativnih smještaja i lica koja su u stanju socijalne potrebe. U istom objektu planirano je da bude smješten i Crveni križ, da jedan dio služi i kao gradsko sklonište, pa čak i za javnu kuhinju, dok će biti i jedan stan za žrtve nasilja.

Nova zgrada će biti izgrađena na lokalitetu Joše na zemljištu koje je u vlasništvu Općine Velika Kladuša. Po zahtjevu Razvojne banke Vijeća Evrope objekat je projektovan po izuzetno visokim arhitektonskim, građevinskim, ekološkim, estetskim i energetskim standardima te standardima za spriječavanje stvaranja barijera za osobe sa umanjenim tjelesnim sposobnostima.

Ukupna vrijednost Projekta CEB II u Velikoj Kladuši iznosi oko 730 hiljada eura (€) odnosno oko 1,4 miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije