Počelo utopljavanje osnovne škole "Osman Nuri Hadžić"

25.12.2020. 10:59 / Izvor: Akta.ba
Počelo utopljavanje osnovne škole 'Osman Nuri Hadžić'

Općina Novi Grad i Federalno ministarstvo prostornog uređenja realiziraju projekat utopljavanja škole "Osman Nuri Hadžić" u naselju Dobrinja.

Općina Novi Grad i Federalno ministarstvo prostornog uređenja realiziraju projekat utopljavanja osnovne škole "Osman Nuri Hadžić" u naselju Dobrinja.

"Škola je izgrađena 1985. godine, a s obzirom na to da se tokom rata nalazila na liniji odbrane Dobrinje, školska zgrada bila je u potpunosti devastirana, te je nakon rata prilikom rekonstrukcije ugrađena drvena stolarija koja je vremenom dotrajala. U sklopu projekta utopljvanja ona će biti zamijenjena novom PVC stolarijom. Time će se poboljšati uslovi za rad, ali i smanjiti potrošnja energije. Stolarija će biti zamijenjena u prizemnom dijelu objekta i na spratu, te s obje strane ulaza u objekat", naveli su iz Općine Novi Grad.

Općina je u februaru ove godine aplicirala na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja za pomoć pri utopljavanju javnih objekata, a jedan od uslova bio je da se projekat sufinansira u jednakom omjeru.

Škola "Osman Nuri Hadžić" jedna je od najvećih u Novom Gradu, a iz godine u godinu bilježi kontinuiran porast broja učenika i pohađa je blizu 1.000 učenika. U ranijem periodu Općina je pomogla opremanje kabineta škole nastavnim sredstvima, zamijenu dotrajale stolarije na dijelu školskog objekt i portala na ulazu u objekt.  

Kako bi sadašnjim i budućim generacijama osigurala što bolje uslove života, Općina Novi Grad kontinuirano radi na poboljšanju uslova obrazovanja, kroz izgradnju novih i dogradnju postojećih školskih objekata, objekata za predškolski odgoj, stipendiranje učenika i studenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije