Općina Banovići dobija solarne klupe

21.01.2021. 16:09 / Izvor: Akta.ba
Općina Banovići dobija solarne klupe

U Budžetu za ovu godinu bit će predviđena određena sredstva za ovaj projekat.

Općina Banovići opredjeljena je za korištenja obnovljivih izvora energije i o tome će voditi posebnu pažnju u narednom periodu. S tim  u vezi, rukovodstvu Općine prezentirano je nekoliko modela pametnih klupa za koje je iskazana zainteresovanost.

Nastojanja su da se kontinuirano utiče na razvijanje svijesti o obnovljivim izvorima energije te građanima ponude nove mogućnosti koje do sada nisu bile na raspolaganju.

Općina je zainteresovana za nabavku solarnih klupa, a najpogodnija lokacija za postavljanje prve takve klupe je Trg, iako se razmatraju i druge lokacije. U budžetu za ovu godinu bit će predviđena određena sredstva za ovaj projekat, a u kojem kapacitetu odredit će se u skladu sa finansijskim mogućnostima.

U zavisnosti od modela, pametne klupe su opremljene uređajima za punjenje telefona, satova, USB priključcima, LED displejima, senzorima za praćenje rada, moguće je dodati module za internet, ambijentalno osvjetljenje, kao i dodati module za punjenje kolica, bicikla, trotineta, skutera i drugih prevoznih sredstava i uređaja.

Uz pomoć solarnih klupa bit će omogućeno punjenje uređaje zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterije. Klupe odišu jednostavnim i elegantnim dizajnom te će se pored brojnih pogodnosti za građane, lijepo uklapati u ambijent gradskog trga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije