Potpisana incijativa za rekonstrukciju starog mosta na Drini

17.02.2021. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Potpisana incijativa za rekonstrukciju starog mosta na Drini

U Bratuncu su danas načelnik ove opštine Srđan Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali inicijativu o pokretanju aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom starog mosta na Drini.

U Bratuncu su danas načelnik ove opštine Srđan Rankić i predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali inicijativu o pokretanju aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom starog mosta na Drini i nastavkom aktivnosti izgradnje tunela ispod Proslopa na putu Ljubovija-Valjevo-Beograd.

Ova inicijativa i projekti u srednjem Podrinju biće upućeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ani Brnabić.

"Srbija i predsjednik Vučić uložili su velike napore da se izgradi most na Drini "Bratoljub", kao i da se realizuju drugi projekti koji doprinose poboljšanju uslova života i razvoju ovih krajeva. Nakon puštanja u funkciju novog mosta, neophodno je izvršiti rekonstrukciju starog mosta, koji će se koristiti kao pješački most", rekao je Rankić.

On je istakao da stari most na Drini ima istorijsku vrijednost i značaj, te da ga treba dovesti u funkcionalno stanje.

Rankić je naglasio da je veoma važna i inicijativa u vezi sa tunelom kod Proslopa jer će srednje Podrinje povezati sa autoputem "Miloš Veliki".

"Lično smatram da će to biti aorta života srednjeg Podrinja i da će doprinijeti razvoju Ljubovije i Bratunca, kao i svih susjednih opština", ocijenio je bratunački načelnik.

Rankić je poručio da će kao načelnik opštine Bratunac raditi na realizaciji što više projekata na osnovu specijalnih paralelnih veza sa Srbijom.

Predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović izjavio je nakon potpisivanja inicijative da će nastaviti saradnju sa opštinom Bratunac i da će sve što je dobro unaprijediti.

"Već je započeta izrada projektne dokumentacije za tunel, što će ubrzati razvoj srednjeg Podrinja, odnosno Bratunca i Ljubovije", rekao je Jovanović. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije