Zajednički nastavak infrastrukturnih ulaganja na području opštine Pale

26.02.2021. 09:24 / Izvor: SRNA
Zajednički nastavak infrastrukturnih ulaganja na području opštine Pale

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović dogovorili su da se u ovoj godini više radi na planu infrastrukture.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović dogovorili su da se u ovoj godini više radi na planu infrastrukture, kao i na pomoći privredi i privrednicima čije je poslovanje pogođeno pandemijom virusa korona.

Ćosić je rekao novinarima da je sa Jugovićem razgovarao o raznim temama, prije svega o tome da će u ovoj godini više raditi na poljima infrastrukturnih ulaganja na području opštine Pale, s obzirom na to da je prethodnu godinu opteretilo vrijeme virusa korona.

"Danas smo razgovarali o nastavku infrastrukturnih ulaganja koja će biti izvršena zajedničkim sredstvima. Grad Istočno Sarajevo će ove godine izdvojiti 500.000 KM iz sredstava Vlade Republike Srpske za realizaciju dva infrastrukturna projekta u opštini Pale, a to će biti realizovano i u drugim opštinama u sastavu grada", izjavio je Ćosić.

On je dodao da će grad pomoći i privredi, ali i sportskim organizacijama opštine Pale, odnosno da će finansijski podržati dva ili tri sportska kolektiva sa područja Pala u značajnijim iznosima.

Ćosić je naveo da će sa Jugovićem u narednih mjesec dana obići 20 do 30 privrednih subjekata na području opštine Pale i identifikovati sve što je potrebno da bi nastavili svoje funkcionisanje, povećali razvoj i proširili obim poslovanja, zaposlili nove ljude, što će prenijeti i Vladi Republike Srpske, a pokušaće im pomoći kroz opštinske i gradske instrumente.

Na sastanku je bilo riječi i o izradi socijalne karte grada Istočnog Sarajeva i karte koja će da objedini socijalnu sliku svih stanovnika u sastavu grada i pomogne ljudima kojima je pomoć zaista neophodna.

Ćosić je naglasio da će danas na sastanku sa republičkim rukovodstvom i predstavnicima Olimpijskog centra "Jahorina" zauzeti jasan stav da su za dalji razvoj Jahorine, ali ne po cijenu suprotstavljanja građana Pala i Istočnog Sarajeva.

Jugović je rekao da su razgovarali i o nedavnim dešavanjima vezanim za Olimpijski centar "Jahorina", te dodao da će biti pronađeno rješenje u korist građana Pala, a ne menadžmenta Olimpijskog centra.

On je naveo i da je cilj promijeniti koncepciju odnosa opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, te napraviti kliše koji će koristiti i ubuduće.

"Neće biti nimalo lako i pokušaćemo da se u narednom periodu dotaknemo socijalnih kategorija stanovništva, sporta i privrede i, naravno, infrastrukture. Možemo ući u pripremu projekte dokumentacije za četiri projekta i ta sredstva će delegirati grad", rekao je Jugović, te dodao da je za pohvalu da iz budžeta grada određena sredstva dođu u opštinu Pale. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije