Za realizaciju kapitalnih projekata Posušje očekuje pomoć viših razina vlasti

11.03.2021. 10:34 / Izvor: Fena
Za realizaciju kapitalnih projekata Posušje očekuje pomoć viših razina vlasti

Pomoć sa svih razina vlasti će biti potrebna u realizaciji projekata od strateškog značaja za ovu općinu.

Općinsko vijeće Posušja usvojilo je u četvrtak Prijedlog Proračuna općine Posušje za 2021. godinu, a općinski načelnik Ante Begić očekuje pomoć sa svih razina vlasti pri realiziranju projekata koji su od strateškog značaja za tu općinu.

Vijećnici su, uz ostalo, usvojili Prijedlog Odluke o izvršenju proračuna Općine Posušje za 2021. godinu i Prijedlog Odluke o osnivanju Povjerenstva za Etički kodeks i borbu protiv korupcije.

"Kada je riječ o proračunu, ukupni prihodi se planiraju u iznosu oko 9 milijuna i 688 tisuća maraka, tako da je ovo negdje u razini prošlogodišnjeg proračuna, u nekakvoj stagnaciji. Iskreno se nadam da će prihodi od PDV-a u ovoj godini biti bar malo veći u odnosu na prošlu", kazao je Feni načelnik Ante Begić.

Ustvrdio je kako će pomoć sa svih razina vlasti biti potrebna u realizaciji projekata od strateškog značaja za ovu općinu.

"Vjerujem da ćemo moći prije svega uredno servisirati tekuće izdatke, dok ćemo za realizaciju kapitalnih projekata svakako očekivati pomoć viših razina vlasti te također iz susjedne Republike Hrvatske, kao i sredstava prekogranične suradnje", naglasio je Begić.

Vijećnici su također usvojili i Prijedlog Rješenja o imenovanju Odbora za dodjelu javnih priznanja općine Posušje, zatim Prijedlog Zaključka o osnivanju radnog tijela za pripremu kulturnih događanja pod nazivom "Posuško lito", Prijedlog Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Gradske knjižnice fra Petra Bakule Posušje, te Prijedlog za pokretanje procedure izdvajanja šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije