Počela izgradnja kanalizacionih kolektora u mostarskom naselju Opine

14.04.2021. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja kanalizacionih kolektora u mostarskom naselju Opine

U okviru "WATSAN projekta FBiH - T6: Sekundarna kanalizacijska mreža naselja Opine i spoj na glavne kolektore hotel Mostar i Opine".

U tijeku je realizacija projekta izgradnje dvojnih primarnih kanalizacijskih kolektora u središnjem dijelu grada Mostara u okviru "WATSAN projekta FBiH - T6: Sekundarna kanalizacijska mreža naselja Opine i spoj na glavne kolektore hotel Mostar i Opine".

U dijelu koji obuhvaća sekundarnu kanalizacijsku mrežu naselja Opine planirano je izvesti mrežu koja će izvršiti spajanje postojećih stambenih i poslovnih objekata na već izgrađenu  primarnu kanalizacijsku mrežu, a projektom planirani obujam mreže ukupne je dužine od 13.000 metara cijevi različitih profila u vrijednosti od 832.347,16 maraka, bez PDV-a.

Očekivani završetak radova je kraj oktobra tekuće godine, priopćeno je iz Grada Mostara.

U dijelu koji se odnosi na spoj kanalizacije naselja Opine na glavni lijevoobalni kolektor primarnih kanalizacijskih kolektora, planirano je izgraditi novi vod koji će spajati kanalizacijsku mrežu naselja Opine s postojećim kolektorom.

Projektom planirana dužina ovog voda je 1.100 metara promjera cijevi DN 400 mm i DN 300 mm u ukupnoj vrijednosti od 258.408,08 maraka bez PDV-a.

Očekivani završetak radova je također kraj oktobra ove godine. Radove izvode građevinska poduzeća HP Investing, Amitea i Izgradnja Tojaga, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije