Ulagačima u Ljubuškom potpore za kupnju zemljišta i do 90 posto uloženog novca

27.05.2021. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Ulagačima u Ljubuškom potpore za kupnju zemljišta i do 90 posto uloženog novca

Prema izmijenjenoj i dopunjenoj odluci, ulagači koji se obvezuju na zapošljavanje 100 do 149 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 80 posto.

Jednoglasno usvojenim Prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevnom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata, Grad Ljubuški će investitorima koji se odluče ulagati u Ljubuški pružiti financijsku potporu do čak 90 posto uloženog novca u kupovinu zemljišta.

Prema izmijenjenoj i dopunjenoj odluci, ulagači koji se obvezuju na zapošljavanje 100 do 149 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 80% od uplaćene prodajne cijene, dok oni ulagači koji se obvežu na zapošljavanje 150 i više radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 90 posto uplaćene prodajne cijene

Podsjetimo, u cilju privlačenja što većeg broja investitora i otvaranja novih radnih mjesta Gradsko vijeće Ljubuški je u rujnu prošle godine usvojilo spomenutu Odluku, kojom se Grad Ljubuški obvezao ulagačima isplatiti iznos financijske potpore od 20 do maksimalno 60 posto od uplaćene prodajne cijene na neizgrađenom građevinskom zemljištu u spomenutim gospodarskim zonama ukoliko oni ispunjavaju određene uvjete, a visina potpore ovisi i o broju zaposlenih radnika, dok je sad iznos tih potpora dodatno povećan.

"U zadnjih pola godine u Ljubuški su došla dva investitora. Uvjeren sam da je jedan od razloga, možda čak i onaj koji je prevagnuo da oni izaberu Ljubuški, ovo što smo onda ponudili. Tad smo rekli da ćemo nakon nekog vremena vidjeti kako će se ta odluka implementirati, koji će rezultat donijeti. Sad je mijenjamo da investitori koji će zapošljavati i veći broj radnika mogu dobiti veću potporu, jer sve činimo da ih privučemo u Ljubuški kako bi se naši stanovnici zaposlili, a ja se nadam da će se takvi investitori uskoro pojaviti", kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Osim ove, na VII. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški pred vijećnicima se našlo još 17 točaka dnevnog reda, a sve one o kojima su glasovali su jednoglasno usvojene, među kojima i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2021. godinu, Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izvršenju Proračuna Grada Ljubuškog za 2021. godinu i Prijedlog Odluke o Strategiji razvoja Grada Ljubuškog za razdoblje 2021- 2027. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije