Ugovoreni novi radovi za završetak sistema prikupljanja otpadnih voda u Tešnju

Investicije / PROJEKTI

Ugovoreni novi radovi za završetak sistema prikupljanja otpadnih voda u Tešnju

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić potpisao je prošle sedmice sa izvođačima 3,6 miliona KM vrijedne ugovore.

14.06.2021. 08:49 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Suad Huskić potpisao je ugovore za nastavak projekta Izgradnje sistema prikupljanja, odvodnje i prečišćavnja otpadnih voda ukupne vrijednosti 3,6 miliona KM.

Ove godine planirani su radovi na izgradnji sekundarne i tercijarne kanalizacione mreže i kućnih priključaka u Jelah Polju i mjesnim zajednicama Novi Miljanovci i Miljanovci – Lončari. Ugovoren je i nastavak izgradnje kolektora B1, te spajanje ranijih ispusta što predstavlja završni dio izgradnje primarnih kolektora na području općine Tešanj i njihovo puštanje u rad.

Od 2015. godine do danas u projektovanje i gradnju 26 km primarne kanalizacione mreže uloženo je 11 miliona maraka. Ugovoreni radovi će povezati ranije izgrađene dijelove sistema i staviti ih u funkciju.

"Sretan sam što nastavljamo gradnju najvećeg i najskupljeg projekta općine Tešanj. Završetkom danas ugovorene faze, ranije izgrađeni sistem od cca 26 km će biti u funkciji. Važno je istaknuti da za ugovor od 3,6 miliona KM imamo podršku Evropske unije kroz IPA fondove u vrijednosti od cca 1 milion KM", rekao je općinski načelnik Suad Huskić.

"U ovako teškom vremenu drago mi je da radimo ovaj izuzetno vrijedan posao. Nadam se da ćemo uključiti i lokalne podizvođače jer nam je cilj da naši ljudi rade", istakao je u svom obraćanju direktor firme Inžinjering1 Ahmet Hujdur.

Izvođači radova su Inžinjering1 d.o.o. Jelah (LOT1), Konzorcij Dobojputevi dd Doboj Jug, Putovi doo Grude i Balegem doo Gradačac (LOT2) i Konzorcij ŠPIC BETON doo Zenica i TANS PUTEVI doo Doboj Jug (LOT3).

PODIJELI:

TAGOVI:

#Tešanj

#otpadne vode

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije