Za rekonstrukciju potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde 460.000 KM

16.07.2021. 13:36 / Izvor: Fena
Za rekonstrukciju potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde 460.000 KM

Njegovom realizacijom bi konačno trebali biti rješeni dugogodišnji problemi vodosnabdijevanja Goražda.

U Gradskoj upravi Goražde danas je potpisan ugovor o ustupanju radova na rekonstrukciji cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i  predstavnik konzorcija ''Kaja company'' d.o.o. i ''Bosnaplast'' d.o.o. Sarajevo Ismet Kajević, a vrijednost radova koja se odnose na prvu fazu ovog projekta  je 460.655 KM.

Njegovom realizacijom bi konačno trebali biti rješeni dugogodišnji problemi vodosnabdijevanja Goražda, zbog pucanja cijevi potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde, a  kako je procijenjeno, zbog dotrajalosti i neadekvatnih cijevi koje su ugrađene prilikom poslijeratne realizacije ovog projekta.

Gradska uprava Grada Goražda naručila je izradu projekta kako bi se pristupilo rekonstrukciji potisnog cjevovoda i riješio ovaj gorući problem za stanovnike grada Goražda. Glavni projekat rekonstrukcije potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik u Goraždu uradila je firma Higracon d.o.o. Sarajevo na osnovu kojeg su Vlada BPK-a Goražde i Grad Goražde obezbjedili sredstva za realizaciju prve faze projekta.

"Rok izvođenja radova je 120 dana, što je veoma bitno jer našim građanima mnogo znači ovaj projekt imajući u vidu aktuelnu problematiku sa vodosbdijevanjem grada Goražda. Nakon završetka ove prve faze odmah idemo ka drugoj fazi i konačnom rješavanju ovog problema", izjavio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije