Trebinje: Usvojen plan kapitalnih investicija od 387 miliona KM

21.07.2021. 14:45 / Izvor: SRNA
Trebinje: Usvojen plan kapitalnih investicija od 387 miliona KM

Najviše novca će biti utrošeno na izgradnju aerodroma i kliničkog centra.

Skupština grada Trebinja usvojila je danas Srednjoročni plan kapitalnih investicija, vrijedan 387 miliona KM, kojim je predviđeno da najviše novca bude utrošeno na izgradnju aerodroma i kliničkog centra.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da su to projekti koje je grad planira da realizuje u saradnji sa institucijama Republike Srpske, privrednicima, donatorima u narednom petogodišnjem periodu.

On je podsjetio da je prvi takav plan usvojen 2017. godine i da je više od 100 odsto realizovan, jer je bilo projekta koji su smatrani kao opcioni, za koje u tom trenutku nije bilo novca, a koji se sad realizuju, kao što je, naprimjer, rekonstrukcija Starog grada i izgradnja Duhovnog centra Mrkonjići.

"Sve je to ono što smo željeli da realizujemo i pojavila se donacija Srbije u međuvremenu i sad su radovi u toku i ti projekti služe na ponos svih nas", rekao je Ćurić.


"Novim srednjoročnim planom obuhvaćeni su projekti koji za koje znamo izvor finansiranja, shodno raspoloživom budžetu grada i ostalih institucija, a tu su i opcioni projekti - da želimo da ulažemo u naselje Krš, da se odradi studija izvodljivosti za žičare, da se izgradi Kongresni centar za kojim postoji potreba, ali trenutno za to nismo obezbijedili sredstva koja treba iznaći u narednom periodu i pripremiti potrebnu dokumentaciju", naveo je Ćurić.

On je izrazio očekivanje da će projekti iz tog plana biti realizovani.

Ćurić je naveo da će na današnjoj sjednici gradske Skupštine biti riječi i o Strategiji razvoja grada Trebinja za prošlu i ovu godinu, čiji je cilj, kako je rekao, da se drži pravac i vidi šta je realizovano, a šta je ostalo nezavršeno.

On je izrazio očekivanje da će se uspješno realizovati i Strategija razvoja grada i Strategije razvoja turizma i poljoprivrede u Trebinju, koje će omogućiti da se aplicira za dobijanje sredstava za mnoge važne projekte.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije