Gradu Mostaru postavljen rok za novi projekt sportske dvorane

13.09.2021. 10:34 / Izvor: bljesak.info
Gradu Mostaru postavljen rok za novi projekt sportske dvorane

Grad Mostar do 20. listopada mora izaći s novim rješenjem za sportsku dvoranu u Mostaru.

Grad Mostar do 20. listopada mora izaći s novim rješenjem za sportsku dvoranu u Mostaru, rekao je gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić za Večernji list. "Dobili smo 'zeleno svjetlo' od mogućih financijera da preprojektiramo sportsku dvoranu, odnosno taj projekt nije više u skladu s modernim standardima ni arhitekture ni građevinskim kriterijima. Rok nam je 20. listopada da izađemo s novim idejnim rješenjem. Ako se to prihvati kao takvo, imamo obećanja da će nam se pomoći u financiranju toga projekta", kazao je mostarski gradonačelnik.

Naime, mostarski sportaši na dvoranu čekaju punih 40 godina. Od postavljanja kamena temeljca na Valentinovo 1985. do danas generacije mostarskih sportaša i talenata ostale su zakinute za krov nad glavom.

Novi rok

Otvaranje mostarske dvorane bilo je najavljivano za veljaču 1987. godine, a godinama nakon Mostarci imaju novi rok za rješenjem. 

Podsjetimo, prema podacima koje je za Bljesak.info ranije ustupio Grad Mostar u izgradnju dvorane od 2010. do 2019. godine utrošeno je više od osam milijuna KM, točnije 8.506.485,96 KM. Tadašnji mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić tada je kazao kako je za nastavak izgradnje sportske dvorane potrebno gotovo 25 milijuna KM, iako je samo četiri godine ranije bilo rečeno kako izgradnja sportske dvorane košta 62 milijuna KM te da su do 2019. godine Grad Mostar i Federacija BiH izdvojili oko 12 milijuna. Mostarski političari 40 godina nisu pronašli rješenje za dvoranu te iako su složni da je Gradu potrebna dvorana ipak ne dijele viziju kako bi ona trebala izgledati. 

Političari nesložni  

Sporna je i lokacija dvorane, pa su tako iz Koalicije Pravo na grad i Kolacije Mostar Moj dom u stranačkom sučeljavanju 2020. godine naglasili kako je lokacija dvorane sporna te treba biti provjerena. Naša stranka smatrala je kako je to gubljenje vremena, dok su članovi HDZ-a 1990 za problem lokacije optužili neplansko urbaniziranje Mostara.

"U međuvremenu je promijenjen i izgrađen urbani prostor oko započete dvorane. Izgrađen je "Mepas " i "Orka". Pa su prostorni gabariti za sportsku dvoranu postali neadekvatni. Na žalost, to je još jedna potvrda nestručnoga i neplanskoga urbaniziranja Mostara", poručili su iz HDZ-a 1990. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije