Nova fabrika za preradu mesa uskoro u poslovnoj zoni Nove Topole

26.09.2021. 12:39 / Izvor: Avaz.ba
Nova fabrika za preradu mesa uskoro u poslovnoj zoni Nove Topole

Stočari su suočeni s velikim problemima zbog prestanka s radom Mesne industrije Levita pa bi im pogon Neoplante bio svjetlo na kraju tunela.

Poslovna zona u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške, prema svemu sudeći, bit će mjesto gdje će investirati novosadska kompanija Neoplanta.

Ova je informacija potvrđena na konferenciji "Investicioni potencijali RS" u Beogradu.

Delegacija Bosanske Gradiške, s gradonačelnikom Zoranom Adžićem na čelu, u Beogradu je privrednicima iz Srbije predstavila poslovnu zonu u Novoj Topoli koja je ocijenjena jednom od najopremljenijih privrednih zona u našoj zemlji.

"Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije. Otvaranje prerađivačkog kapaciteta Neoplante veoma mnogo bi značilo za stočare iz Lijevče polja, i to ne samo s područja naše lokalne zajednice već i za okolne općine. Veliki je broj uzgajivača junadi, brojlera i svinja koji vape za tržištem i ova fabrika bi im osigurala plasman.", rekao je Adžić.

Stočari iz Lijevče polja i Potkozarja su suočeni s velikim problemima zbog prestanka s radom Mesne industrije Levita pa bi im pogon Neoplante praktično bio svjetlo na kraju tunela.

"Imamo veliku proizvodnju junećeg mesa, a nezadovoljni smo stanjem na tržištu.", kaže Smajo Fajković, farmer Dubrava kod Nove Topole.

Klanički kapaciteti upravo nedostaju ovdašnjoj poljoprivredi, a Neoplantina fabrika predstavljala bi idealno rješenje za farmere cijele regije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije