Tešanj: Nova strana investicija za tržište EU

15.10.2021. 09:06 / Izvor: Akta.ba

Halep se posebno pohvalno izrazio o dosadašnjoj saradnji sa TRA Agencijom za razvoj općine Tešanj i predstavio planove za 2022. godine.

Ismar Alag, direktor TRA Agencije zajedno sa saradnikom posjetio je firmu Leško BH koja predstavlja novu stranu investiciju na području općine Tešanj u segmentu proizvodnje mašinskih konstrukcija i prikolica za tržište Evropske unije.

Goste je primio rukovodilac firme Emir Halep koji se zahvalio predstavnici TRA Agenciji na dosadašnjoj pomoći i ranije provedenim aktivnostima, uz napomenu da od februara 2021. godine od kada djeluje firma na području općine Tešanj, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj je jedina institucija koja je posjetila firmu i ponudila pomoć u različitim segmentima, od kojih su obuka radne snage i tehnološko unapređenje najvažnija područja za firmu Leško BH u narednom periodu, kazali su.

"Posebno raduje činjenica da je firma Leško BH za manje od 6 mjeseci realizovala cjelokupan plan proizvodnje za 2021. godinu i očekuje realizacija plana proizvodnje od 262,5% na kraju 2021. godine", kazao je Halep.

Halep se posebno pohvalno izrazio o dosadašnjoj saradnji sa TRA Agencijom za razvoj općine Tešanj i predstavio planove za 2022. godine u cilju proširenja proizvodnje, uvođenja novih kupaca sa područja Europske unije i tehnološkog proširenja u proizvodnji u smislu uvođenja novih tehnoloških procesa koji bi zaokružili proces proizvodnje poluprikolica.

"Posebno raduje činjenica da se očekuje uvođenje velikog broja novih proizvoda, a veoma je dobrodošla pomoć i podrška TRA Agencije za razvoj općine Tešanj u segmentu obuke radne snage, inžinjerskog kadra i usklađivanja odrednica sistema upravljanja kvalitetom, dodao je Emir.

Firma Leško BH je pravi primjer firme koja cjelokupni proizvodni program plasira na inostrano tržite i predstavlja 100% izvozno orijentisanu firmu koja u vlastite tehnološke procese uvodi procese inovativnosti i digitalizacije.

 "Razgovarali smo o programima obuke iz područja 3D-CAD aplikacija, tehnologija završnih obrada i tehnika spajanja, kao i usklađivanjem poslovnih procesa sa zahtjevima kupaca i odrednicama međunarodnih standarda kvaliteta. Dogovorena je stalna razmjena informacija i planiranje zajedničkih aktivnosti za naredni period", kazao je Alagić.

Emir je također dodao da su oni u kontaktu sa TRA Agencijom iz perioda realizacije investicije i posebno su im bile korisne informacije iz djelokruga rada agencije koje su im pomogle da se njihova poslovna ideja razvija na uspješan način. 

"Očekujemo da u narednom periodu razvijamo našu saradnju, a pomoć TRA Agencije za razvoj općine Tešanj je svakako dobrodošla i poželjna", naglasio je on. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije