Općina Trnovo: Značajna sredstva za projekat vodosnadbijevanja naselja Batići

23.11.2021. 08:06 / Izvor: Akta.ba
vodovod

Ovim sporazumom je dogovoreno regulisanje međusobnih prava i obaveza.

Načelnici Općine i Opštine Trnovo protekle sedmice potpisali su Sporazum o zajedničkom sufinansiranju izvođenja radova na izgradnji vodovoda Batići u opštini Trnovo RS.

Ovim sporazumom je dogovoreno regulisanje međusobnih prava i obaveza, te je usaglašeno da će za izvođenje radova na izgradnji pomenutog vodovoda Batići Općina Trnovo obezbjediti sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, dok se Opština Trnovo (RS) obavezuje da pribavi projektnu dokumentaciju, sve potrebne saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, riješiti imovinsko-pravne odnose, te provesti procedure i izvršiti izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Građani naselja Batići u Kijevu (RS) već godinama imaju problema s vodosnabdijevanjem i čekaju na gradnju vodovodne mreže, stanovnici pomenutog naselja snalaze se na razne načine, a kako saznajemo mnogi od njih su morali napustiti svoja domaćinstva zbog ovog problema.

Ovom prilikom ističu da će Općina Trnovo drugim sporazumom, sporazumom o zajedničkom sufinansiranju radova na sanaciji i asfaltiranju loklnih puteva u opštini Trnovo izdvojiti sredstva i za put u naselju Batići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije