Sastanak u Prijedoru: Rekonstrukcija postojeće ili izgradnja nove bolnice

02.12.2021. 13:33 / Izvor: Akta.ba
bolnica prijedor

Zavod za izgradnju grada Prijedora obavio tehničku prezentaciju projekta izgradnje novog objekta bolnice "Dr Mladen Stojanović"

U Gradskoj upravi Prijedor jučer je Zavod za izgradnju grada Prijedora obavio tehničku prezentaciju projekta izgradnje novog objekta bolnice "Dr Mladen Stojanović".

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević ocijenio je da za grad koji je centar regije prioritet svih prioriteta mora biti izgradnja nove bolnice.

"Mi kao Gradska uprava apsolutno stojimo na usluzi višim instancama vlasti Republike Srpske da ovaj projekat uspješno i brzo završimo. Nakon dva-tri mjeseca, kada dobijemo idejno rješenje, vidjećemo šta su obaveze grada i mi ćemo svoje učešće u ovom projektu staviti na listu prioriteta na broj jedan", rekao je Kovačević.

V.d. direktor IRB-a Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da će se za dva ili dva i po mjeseca znati da li će se rekonstruisati postojeća ili graditi nova bolnica, a da je IRB ovdje kooridnator između investitora i potreba grada Prijedora i Republike Srpske.

"Raduje me što jedana svjetski poznata kompanija `Vamed`, koja je danas bila prisutna, uradila preko 200 bolnica širom svijeta i što je iskazala interesovanje da učestvuje u projektu u našem gradu", naveo je Vrhovac. On je izrazio očekivanje da će se u građevinske radove moći ući u narednoj godini.

"Što se tiče cifara, veoma je rano govoriti i nakon te studije izvodljivosti imaćemo okvirnu cijenu i bolnica i njeno rukovodstvo će znati iznijeti sve potrebe koje će kompanija `Vamed` pretočiti u studiju izvodljivosti i na kraju iskazati finansijskim iznosom", dodao je Vrhovac.

bolnica prijedor prezentacija

 

Ministrica finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da će struka odlučiti da li će se graditi nova ili dograditi i rekonstruisati postojeća bolnica.

"Mi iz Vlade apsolutno podržavamo taj projekat i bićemo investitori na tom projektu, kao što smo investitori u svim drugim bolnicama u Republici Srpskoj. Vlada će, da li iz budžeta, da li nekim zaduživanjem, uglavnom pratiti tu investiciju i završiti je", rekla je Vidovićeva novinarima u Prijedoru.

Direktor firme "Vameda" u Poljskoj Tomaš Antl zahvalio se Vladi Republike Srpske i gradu Prijedoru na pozivu da učestvuje u ovom projektu.

"Zainteresovani smo za renoviranje i rekonstrukciju bolnice i radujemo se saradnji. Donijeli bismo iskustvo u funkcionalnom planiranju bolnica i spremni smo za saradnju i u pitanju finansiranju ovog projekta", dodao je Antl.

Direktor bolnice "Dr Mladen Stojanović" Andrija Vukotić podsjetio je da je zgrada stara 36 godina i da je tada projektovan za samo četiri odjeljenja, a vremenom se povećavao broj pacijenata i usluga, te je potreba za širenje objekta neupitna.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije