Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u industrijskoj zoni Celpak

06.12.2021. 15:34 / Izvor: Akta.ba
Prijedor

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević potpisao je danas ugovore sa firmama "Neomet" i "Laz-prom" o kupoprodaji nekretnina u industrijskoj zoni Celpak.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević potpisao je danas ugovore sa firmama "Neomet" i "Laz-prom" o kupoprodaji nekretnina u industrijskoj zoni Celpak.

On je naveo da privredni subjekti koji već posluju u ovoj industrijskoj zoni zapošljavaju više od 300 radnika i izrazio nadu da će realizacijom ovih ugovora taj broj biti povećan.

"Do sada smo uložili više od 1,6 miliona maraka u tu industrijsku zonu. To ulaganje daje svoje rezultate i tako ćemo mi nastaviti i ubuduće", rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Direktor "Neometa" Duško Grbić rekao je da ova firma radi od 1999. godine, da se bavi montažerskim radovima i da posluje u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

"Imali smo potrebu za proširenjem poslovanja na proizvodnju. Nadam se da ćemo zaposliti nove radnike", naveo je Grbić.

Suvlasnik firme "Lazprom" Ljubiša Lazarević rekao je nakon potpisivanja ugovora da od samog osnivanja ima dobru saradnju sa Gradskom upravom.

"Ovaj ugovor dokaz je da naša saradnja napreduje", rekao je Lazarević.

Ova firma se primarno bavi proizvodnjom mašina za mesnu industriju i pratećih proizvoda, što je rezultat pomnog praćenja potražnje na tržištu i ne tako velikog broja firmi u okruženju koje rade ovu vrstu proizvoda.Njihova ideja pronašla je plodno tlo i podržani su od strane Gradske uprave poslovanje i započinju u Preduzetničkom inkubatoru , gdje i danas posluju, ali zbog potrebe širenja kapaciteta neophodna je nova lokacija, jer na postojećoj nema objektivnih mogućnosti za rast i napredovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije