rekonstrukcija saobraćajnice

Investicije / PROJEKTI

Postavljen prvi sloj asfalta u ulici Hamdije Kreševljakovića

Trolejbus od danas vozi do Trga Austrije.

20.12.2021. 08:02 / Izvor: Akta.ba

Prilikom rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Hamdije Kreševljakovića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu, došlo je do nepredviđenih situacija zbog oštećenja stropne ploče na zacijevljenom dijelu Bistričkog potoka. Ovo oštećenje bilo je uzrok nemogućnosti saobraćanja trolejbusa.

Imajući u vidu da je obnova ove saobraćajnice zahtijevala i neplaniranu sanaciju oštećenja stropne ploče, rok za izvođenje radova je produžen.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je, nakon što su završeni radovi na saniranju oštećenja, donijelo odluku da se na ovoj dionici postavi prvi sloj asfalta, kako bi se trolejbuski saobraćaj do Trga Austrije vratio u funkciju, a da se drugi sloj asfalta postavi kada vremenske prilike budu povoljnije. Od danas će trolejbus ponovno voziti do spomenutog trga.

Ministarstvo je za ovaj projekt izdvojilo 537.000 KM, a rekonstrukcija je  podrazumijevala kompletnu zamjenu gornjeg i donjeg dijela ceste, zamjenu trotoara i radove na površinskoj odvodnji.

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije