Buroj ne odustaje: Najavili nastavak gradnje megaprojekta u Trnovu

31.12.2021. 08:22 / Izvor: Akta.ba
buroj vtk bih

Direktor Buroj International Group d.o.o. poručio da su stvoreni svi preduslovi za nastavak gradnje i finaliziranje projekta.

Predsjednik Vanjskotrgovinke/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu delegaciju investitora, predstavnika kompanije Buroj International Group d.o.o. na čijem čelu je direktor Ismail Ahmad.

Ahmad se najprije zahvalio predsjedniku na izdvojenom vremenu, nakon čega je predstavio mega projekat "Buroj Ozone" - najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi, koji gradi kompanija Buroj International Group d.o.o. Trnovo, a čija realizacija će uveliko doprinijeti napretku i razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

buroj sastanak

Istakao je kako je prikupljena sva potrebna dokumentacija, pribavljene sve urbanističke dozvole, dovedena infrastruktura, struja, voda, gas i pristupni putevi na gradilištu, čime su stvoreni svi preduslovi za nastavak gradnje i finaliziranje projekta.

Predsjednik Egrlić je izrazio zadovoljstvo, s obzirom na to da će projekat doprinijeti unapređenju turističke ponude Bosne i Hercegovine, te istakao spremnost Komore da pruži svu neophodnu pomoć i podršku u njegovoj realizaciji. Također je iskoristio priliku upoznati prisutne sa planovima i aktivnostima Komore u narednoj godini, kao i projektima koji bi mogli biti od zajedničkog interesa. Posebno je istakao turizam kao perspektivnu granu privrede u okviru koje Bosna i Hercegovina raspolaže bogatim potencijalom, saopćeno je iz VTK BiH.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju ovog projekta položen je 2016. Tada je najavljeno da je riječ je o izgradnji najvećeg turističkog grada u jugoistočnoj Evropi sa ukupnom investicijom vrijednoj 4,5 milijardi KM. Završetak radova bio je najavljen za kraj 2020. godine. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije