U Živinicama završen Urbanistički projekat Konjuh

23.02.2022. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Živnice

Time su obezbjeđeni svi uslovi za parcelaciju zemljišta, a to je bio jedan od najvažnijih preduslova da se može početi uređivati dio Grada Živinice gdje se nalazio Konjuh.

Grad Živinice je potpunosti završio proceduru izrade Urbanističkog projekta Konjuh. Time su obezbjeđeni svi uslovi za parcelaciju zemljišta, a to je bio jedan od najvažnijih preduslova da se može početi uređivati dio Grada Živinice gdje se nalazio Konjuh.

Živinice

Ono što predstavlja novinu jeste da je Urbanističkim projektom Konjuh po prvi put u Gradu Živinice predviđena izgradnja stambenih jedinica preko 10 spratova, te da je omogućena lokacija za izgradnju zgrade Policijske uprave Živinice, čime je riješen dugogodišnji problem.

Dakle, svi investitori koji su zainteresirani da grade na području Grada Živinice, na dijelu gdje je urađen Urbanistički projekat Konjuh, mogu početi sa svojom investicijom, odnosno kupovinom zemljišta za izgradnju.

"Sa zadovoljstvom mogu kazati da smo u potpunosti završili proceduru za Urbanističi projekat Konjuh, što znači da sada na ovom području našeg Grada može početi izgradnja. Dakle, svi investitori koji su zainteresirani da grade na području Grada Živinice, na dijelu gdje je urađen Urbanistički projekat Konjuha, mogu početi sa svojom investicijom, odnosno kupovinom zemljišta za izgradnju. Obezbjeđeni su svi uslovi za parcelaciju zemljišta, a to je bio jedan od najvažnijih preduslova da možemo početi uređivati naš Grad u ovom dijelu, gdje se nalazio Konjuh. Ovom prilikom pozivam sve investitore kako u Gradu Živinice, tako i širom Bosne i Hercegovine BiH da mogu predati zahtjeve za kupovinu zemljišta. Ono što me posebno raduje da je u projektu prošla izgradnja stambenih jedinica, prvi put u Gradu Živinice, preko 10 spratova, te da je omogućena lokacija za izgradnju Policijske stanice Živinice gdje MUP TK može odmah pristupiti realizaciji tog projekta", rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije