Kuvajtski Investments Kingdom Company želi investirati na Sokocu

10.03.2022. 08:10 / Izvor: Akta.ba
sastanak sokolac

Kompanija "Investiciona kraljevina – Investments Кingdom Кompani Investments Кingdom Company" zainteresovana za ulaganje na ovim prostorima.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica sastao se jučer sa potencijalnim investitorom iz Кuvajta Mubarakom Al Adžbijem i njegovim saradnicima, sa kojim je razgovarao o mogućnosti ulaganja u ovu lokalnu zajednicu.

Prema riječima načelnika Bjelice goste su upoznali sa planovima i strategijom razvoja lokalne zajednice.

"Poseban akcenat smo stavili na poslovne zone, turizam, proizvodnju hrane, vode i poljoprivredu, naročito na plasteničku i stakleničku proizvodnju na ovim prostorima. Velika je stvar da investitori prepoznaju ove prostore i Sokolac kao potencijal za ulaganje, pa će gospodin Mubarak ostalim članovima grupacije koji su zainteresovani za ulaganja u različitim oblastima prenijeti o čemu smo razgovarali. Opština ne može prodati zemljište ili imovinu, ali može ponuditi saradnju u vidu javno-privatnog partnerstva, koje može zadovoljiti obostrane interese u biznisu. Naš gost će pripremiti pismo namjere, koje ćemo razmotriti u cilju buduće saradnje", istakao je Bjelica.

Inženjer Mubarak Al Adžbi objasnio je da je kompanija "Investiciona kraljevina – Investments Кingdom Кompani /Investments Кingdom Company/" zainteresovana za ulaganje na ovim prostorima.

"Naša investicijska grupa smtra da Sokolac nudi dobre poslovne prilike u više oblasti a posebno u sektoru poljoprivrede, te da bi mogla postati partner u nekom od naših budućih projekata. Ta saradnja bi mogla biti dobra za sve nas, uključujući i stanovnike i proizvođače sa područja ove opštine. Nadamo se da ćemo ostaviti saradnju u kojoj će obje strane biti zadovoljne", istakao je AL Adžbi.

Кompanija "Investiciona kraljevina – Investments Кingdom Кompani /Investments Kingdom Company/" registrovana je u Bosni i Hercegovini 2014. godine. Do sada se bavila uglavnom nekretninama, a u narednom periodu planiraju da prošire opseg rada i na druge oblasti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije