Završeni radovi na rekonstrukciji regionalne ceste Semizovac – Ilijaš – Visoko

04.04.2022. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Početkom građevinske sezone završeni su i posljednji radovi na rekonstrukciji značajne regionalne ceste u Ilijašu, koja spaja Semizovac, Ilijaš i Visoko

Početkom građevinske sezone završeni su i posljednji radovi na rekonstrukciji značajne regionalne ceste u Ilijašu, koja spaja Semizovac, Ilijaš i Visoko, a koju je danas, zajedno sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem obišao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.  

Rekonstruisano je 1.300 metara saobraćajnice kroz dvije faze i to od mosta na rijeci Bosni u Malešićima do skretanja za Bioču u Starom Ilijašu. U prvoj fazi je urađena oborinska i fekalna kanalizacija.  

Druga faza projekta je podrazumijevala rekonstrukciju kompletne saobraćajnice širine 2 do 3,5 metra. Izgrađeni su i trotoari sa obje strane, armirano-betonski zidovi i postavljena saobraćajna signalizacija.  

"Građevinska sezona je počela, u narednom periodu nas očekuje početak radova na brojnim projektima cestovne infrastrukture koje smo planirali za ovu godinu. Završetkom radova na ovoj dionici realizovan je Okvirni sporazum u vrijednosti od dva miliona maraka i umnogome će svakodnevnica stanovnicima biti olakšana, jer smo dobili kvalitetnu i sigurnu saobraćajnicu za vozila i pješake", istakao je ministar Šteta.  

Pri rekonstrukciji ove ceste šahtovi su izmješteni iz saobraćajnice na trotoare što će doprinijeti dužem vijeku trajanja ceste.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije