Napreduju radovi na privatnoj bolnici koju u Sarajevu gradi ASA Grupacija

18.04.2022. 08:13 / Izvor: Akta.ba
asa bolnica

U vrijeme kada je kran u Sarajevu rijetkost, izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije

U vrijeme kada je kran u Sarajevu rijetkost, izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije, objavio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Napominje da je investicija vrijednosti veće od stotinu miliona KM u vremenu globalne ekonomske i finansijske krize poželjna je u svakom gradu i državi, a naročito u oblasti kao što je zdravstvo i medicina.

"U sklopu kompleksa bolnice nalazit će se i objekat Astro prve hemijske tvornice u Bosni i Hercegovini izgrađene u vrijeme Austro-Ugarske u kojem će biti administracija bolnice kao i amfiteatri za studente i ostale edukacijske sadržaje. Nije dovoljno žaliti se što nam doktori i stručno medicinsko osoblje odlaze u Evropu jer su tamo bolje plaćeni, takvu priliku treba im omogućiti i u našoj državi. Jedna takva biće i bolnica čija izgradnja bi trebala završiti u narednoj godini, a u kojoj će svoje zaposlenje naći više stotina medicinskog i drugog osoblja", poručio je Efendić.

Podsjetimo, izgradnja bolnice za započela je u martu prošle godine. Bolnica će se nalaziti uz centralni objekat Doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu. Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države.

Projekat vrijedan oko 60 miliona eura, a investitor je bh. kompanija ASA Grupa i njeni partneri, a jedan od direktnih partnera na projektu je Siemens.

 

asa bolnica

 

asa bolnica

 

asa bolnica

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije