Odabran izvođač radova za rekonstrukciju premijerligaških terena

19.04.2022. 09:37 / Izvor: Akta.ba
stadion

U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude.

Na jučer održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH pored redovnih tačaka dnevnog reda, koje su se odnosile na pripreme za današnju sjednicu Generalne skupštine NS BiH, razmatrale su se i ponude dospjele na međunarodnom tenderu za projekt "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".

U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude.

Prva je ponuda konzorcija: Support in sport eastern europe insaat ve spor hizmetleri anonim sirketi i "Bucomerc" d.o.o., a druga ponuda je bila ponuda konzorcija: Wickr group a.s. Češka, Hellasod sa grčka i Tarkett sports b.v.

Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

"Izvršni odbor NS BiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cijelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH. Zvaničan početak radova se očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine", saopćeno je iz NS BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije