Završen proces eksproprijacije: Nastavlja se izgradnja Devete transferzale

30.04.2022. 08:38 / Izvor: Akta.ba
dveta trasverzala

Skupština Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom se stvaraju preduslovi za uklanjanje privremenih objekata na lokalitetu kružnog toka koji će spajati Devetu transverzalu i ulicu Safeta Zajke.

Skupština Kantona Sarajevo u petak je konačno donijela odluku na koju se čekalo nekoliko godina, a kojom se stvaraju preduslovi za uklanjanje privremenih objekata na lokalitetu kružnog toka koji će spajati Devetu transverzalu i ulicu Safeta Zajke.

U Zaključku se navodi da se utvrđuje prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između Kanton Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Juzbašić Esadom sa druge strane, u svrhu izgradnje „IX“ transverzale – rondo u ulici Safeta Zajke, a u skladu sa Odlukom o usvajanju Okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo broj: 01-04-19714/21 („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 18/21).  

Podsjećamo, prethodno su izmješteni stadion i ambulanta kao i pošta koja se nalazila u objektu ambulante.

Završen je proces eksproprijacije jednog stambenog objekta na ulazu u ulicu Hekim oglu Ali paše koja će također biti uklonjena kao i eksproprijacija zemljišta i objekata sa obje strane ulice Safeta Zajke za potrebe proširenja saobraćajnice koja će spajati dva kružna toka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije