Na ljeto kreće gradnja sportske dvorane u Bosanskoj Krupi

02.05.2022. 14:51 / Izvor: Akta.ba
sportska dvorana

Za izgradnju ovog kapitalnog infrastrukturnog objekta već je raspisan tender kojim će biti odabran izvođač radova.

Za izgradnju ovog kapitalnog infrastrukturnog objekta već je raspisan tender kojim će biti odabran izvođač radova. Čim bude okončana tenderska procedura pristupit će se izgradnji objekta. Idejno rješenje za izgradnju Gradske sportske dvorane u Bosanskoj Krupi predstavljeno je ovih dana u kabinetu gradonačelnika Armina Halitovića u prisustvu zastupnika u Skupštini USK-a Muhidina Šertovića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Alena Lipovače, te predsjednika gradskog Sportskog saveza Tarika Halkića. Bit će to jedan od ovogodišnjih prvih većih projekata.

Gradska sportska dvorana gradit će se na prostoru Sportsko-rekreativnog centra „Ada“, na Velikim adama na kojem se nalaze i nogometni stadioni „Bratstva“ i „Željezničara“. Pored dvorane, planirana je i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, te izgradnja vanjskih višenamjenskih sportskih terena.

"Sva sredstva koja su nam ostala neutrošena od Poslovne zone „Pilana“ smo usmjerili prema Sportskoj dvorani u Bosanskoj Krupi. 600.000 maraka je osigurala Općina Bosanska Krupa a 400.000 maraka Vlada Unsko-sanskog kantona“, kaže Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić je prilikom nedavnog razgovora s gradonačelnikom Halitovićem, kaže, obećao da će Vlada za dogradnju sportske dvorane u drugoj fazi osigurati dodatnih 400.000 KM.

Za prvu fazu izgradnje Sportske dvorane Gradska uprava je raspisala tender u vrijednosti oko jedan milion KM. Izgradnja sportske dvorane bi trebala početi do kraja juna a do kraja maja bit će poznat odabrani izvođač radova.

Buduća Gradska sportska dvorana bit će locirana na betonskom igralištu SRC „Ada“ u blizini objekta FK „Željezničar“ dimenzija 50 x 90 metara s pet stotina sjedećih mjesta i zadovoljavat će sve kategorije dvoranskih sportova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije