U planu izgradnja novog izvorišta vode u Doboju

09.05.2022. 08:08 / Izvor: Akta.ba
doboj

Doboj planira, kako bi dugoročno obezbijedio dovoljne količine pitke vode, izgradnju novog izvorišta na području Osječana, odnosno Kožuha

Doboj planira, kako bi dugoročno obezbijedio dovoljne količine pitke vode, izgradnju novog izvorišta na području Osječana, odnosno Kožuha, rekao je direktor Vodovoda Miloš Ilić, prenosi portal Dobojski.info.

Ilić je napomenuo da za potrebe vodosnabdijevanja grad raspolaže sa tri izvorišta – Rudanka, Luke i Pridjel, sa četiri visinska rezervoara kapaciteta 2.500 metara kubnih, te 30 bunara.

"Prosječna mjesečna potrošnja je 140.000 kubika ili 65 litara u sekundi. U ljetnom periodu potrošnja se povećava za do 20 do 30%, a istovremeno se smanjuje izdašnost izvora, što otežava snabdijevanje", rekao je Ilić novinarima.

On je naveo je da uz podršku Gradske uprave Doboj u dobojskom naselju Pridjel završen jedan bunar kapaciteta 19 litara vode u sekundi sa odličnim biohemijskim rezultatima i najavio da će za mjesec i po biti izgrađen i drugi bunar.

"Dugoročno su u planu investicije na dugoročnom snabdijevanju. Vjerovatno po tome kako predlažu stručnjaci, to bi bila i izgradnja jednog novog izvorišta na području Osječana, odnosno Kožuha čime bi snabdijevanje grada Doboja bilo riješeno za recimo ovaj vijek", rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, Doboj raspolaže sa oko 133 kilometra vodovodne mreže i 40 kilometara kanalizacione mreže.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije