Predstavljeni investicijski projekti Unsko-sanskog kantona

06.06.2022. 07:58 / Izvor: Akta.ba
pk usk

Na poziv HGK ŽK Karlovac, Privredna komora USK je i ove godine, uz pomoć partnera iz Razvojne agencije USK, prezentirala investicijske projekte.

U Karlovcu je prošle sedmice održana manifestacija ProjektiKA – Dan razvojnih projekata Karlovačke županije na kojoj su predstavljeni i investicijski projekti Unsko-sanskog kantona. ProjektiKA je bijenalna manifestacija, a cilj joj je predstavljanje javnosti najznačajnijih projekata poduzetnika, gradova i općina i institucija Karlovačke županije, ali i njezinih partnera iz RH i regije. 

Na poziv HGK ŽK Karlovac, Privredna komora USK je i ove godine, uz pomoć partnera iz Razvojne agencije USK, prezentirala investicijske projekte Unsko-sanskog kantona na manifestaciji ProjektiKa. 

Delegaciju Unsko-sanskog kantona na manifestaciji i pratećem stručnom programu su činili ministrica privrede USK Samra Mehić, predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić i šefica Odjela za kreaciju i implementaciju projekata Lorena Felić.

Na manifestaciji je predstavljeno oko 70 projekata, a bilo je to i mjesto susreta za razmjenu ideja i inicijativa, sklapanje partnerstava, prezentaciju vlastitih projekata i za uključivanje u projekte drugih. Izložbu je pratio i zanimljiv stručni program na aktualnu temu Zelena energija – izazov ili prilika, koji je pokušao odgovoriti na neka od pitanja kako pripremiti i financirati projekte u obnovljive izvore energije.

Manifestaciju organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije