"Važan investitor" na Trebeviću planira gradnju dva hotela površine 15.000 m2

06.06.2022. 08:20 / Izvor: Akta.ba
trebević

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović izjavio je da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa važnim investitorima, koji su ranije pominjani u javnosti.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović izjavio je da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa važnim investitorima, koji su ranije pominjani u javnosti, o izgradnji novog turističkog kompleksa na Trebeviću.

"Investitor o kome se već govorilo u javnosti planirao je izgradnju dva hotela površine oko 15.000 metara kvadratnih sa pratećim sadržajima. Projektom je predviđena izgradnja vještačkog jezera, sankališta, dječijeg skijališta. Trebalo bi da u okviru tog projekta bude izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području", najavio je Gašanović i dodao da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.

trebevic

Podsjetimo, iako nije konrektno rekao na kojeg investitora misli, kao investitor ovako opisanog projekta, spominjala se pjevačica Lepa Brena.  

Gašanović je podsjetio da se na području Trebevića nalazi prvi tehnološki park u BiH, koji je dao novu dimenziju razvoju Trebevića.

"Sam objekat, njegov dizajn, predstavlja impozantnu građevinu koju je radilo više udruženih firmi, a ta kompanija planira da na toj lokaciji nastavi gradnju. Cijeli taj kompleks, kada bude završen, simbolizovaće novi koncept rada i života na ovim prostorima, a povezivaće savremeni, urbani stil sa prirodom", istakao je načelnik Istočnog Starog Grada i dodao da su već počele aktivnosti na izgradnji neophodne infrastrukture.

To će, prema njegovim riječima, biti nov i do sada neviđen sadržaj, koji će privući novu klijentelu koja do sada nije posjećivala ovo područje, kao što su ljudi iz poslovnog svijeta i show-biznisa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije