Nastavlja se izgradnja nove škole u Medakovu

21.06.2022. 08:52 / Izvor: Akta.ba
škola

Premijer ZDK Mirnes Bašić boravio je u općini Tešanj i u društvu Općinskog načelnika Suada Huskića posjetio gradilište novog objekta škole u Medakovu, čija gradnja je počela 2020. godine i realizuje se u fazama.

Premijer ZDK Mirnes Bašić boravio je u općini Tešanj i u društvu Općinskog načelnika Suada Huskića posjetio gradilište novog objekta škole u Medakovu, čija gradnja je počela 2020. godine i realizuje se u fazama.

Tokom 2020. i 2021. godine završeni su zemljani radovi, armiranobetonski suterena i prizemlja, te je ugovorena gradnja sprata Ukupno su obezbijeđena sredstva u iznosu od 1,15 miliona KM, pri čemu je Općina Tešanj do sada izdvojila 700 000 KM ili 61%, a Vlada ZDK 450 000 KM ili 39%.

"Potreba za novim objektom škole u Medakovu postoji odavno, ali tek 2020. godine su stečeni svi potrebni uslovi za početak gradnje. Iako Općina Tešanj nema stvarnu nadležnost kada je obrazovanje u pitanju stalo nam je da se novi školski objekat izgradi što prije", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Početkom juna potpisan je ugovor u iznosu od oko 320 hiljada KM za nastavak radova na izgradnji škole, a današnja posjeta je iskorištena kako bi se razgovaralo o nastavku ulaganja u ovoj godini.

"Cilj nam je da u saradnji sa Općinom Tešanj do kraja ove godine pokrijemo školu u Medakovu. U narednom periodu opredjelit ćemo sredstva da se škola opremi i da se pusti u funkciju za našu djecu", rekao je Premijer ZDK Mirnes Bašić.

Načelnik općine Tešanj Suad Huskić i Premijer ZDK Mirnes Bašić posjetili su Opću bolnicu Tešanj, koja ove godine obilježava 30 godina od prvog osnivanja. Posjeta Bolnici je iskorištena i za susret sa ljekarima i pacijentima.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije