Počeli radovi: Banja Luka uskoro dobija novu gradsku plažu

02.07.2022. 08:32 / Izvor: Akta.ba
plaža

Na radost svih Banjalučana, počeli su radovi na izgradnji nove plaže u Srpskim Toplicama, te će Banja Luka uskoro dobiti još jednu uređenu oazu za odmor uz Vrbas.

Na radost svih Banjalučana, počeli su radovi na izgradnji nove plaže u Srpskim Toplicama, te će Banja Luka uskoro dobiti još jednu uređenu oazu za odmor uz Vrbas.

Ovu investiciju, procijenjene vrijednosti oko pola miliona KM, Grad će realizovati uz podršku kompanije "M:tel"– koja je prepoznala značaj ovog projekta.

Radove na izgradnji gradske plaže obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković zajedno sa izvršnim direktorom za korporativne poslove kompanije "M: tel" Nikolom Tacićem.

"Nakon više decenija, Banja Luka će dobiti prvu uređenu gradsku plažu. Iako je nejasno kako do sada nijedna administracija nije pokrenula ovakvu inicijativu, mi smo prepoznali potencijal na jednom od najljepših lokacija uz rijeku Vrbas i odlučili da uz podršku prijatelja našeg grada društveno-odgovorne kompanije "M: tel" preuredimo ovo mjesto i napravimo ambijent u kojem će uživati sve generacije naših sugrađana", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da će nova plaža uljepšati naš grad i uz brojne sadržaje zasigurno postati pravo mjesto za uživanje za naše sugrađane i turiste.

Naime, uz novi mobilijar i dodatne sadržaje poput betonskih ležaljki, klupa i stolova za piknik, stola za stoni tenis, tuševa, česme, kanti za otpatke, mobilnih toalet kabina, kabina za presvlačenje, pristaništa za dajak čamce u vidu stepenica, pristupa prilagođenog licima sa invaliditetom, postojeći ambijent biće obogaćen i određenim "pametnim rješenjima".

"Imajući u vidu da je riječ o velikom projektu vrijednosti oko pola miliona KM, zaista sam zahvalan kompaniji "M:tel" u ime svih Banjalučana i onih koji vole Vrbas, jer ovo je do sada najveći projekat koji Grad realizuje u saradnji sa nekom društveno-odgovornom kompanijom,a M: tel se i ovoga puta pokazao kao istinski prijatelj Banje Luke", istakao je Stanivuković.

Kako je kazao, u proteklom periodu Banja Luka je dobila i prvo dajak pristanište, ulaže se u sportsko-rekreativnu zonu Banj brda, gdje će biti izgrađen vidikovac, a uskoro će biti gotova i ova nova oaza za uživanje.

On je takođe napomenuo da je u Srpskim Toplicama asfaltirana i veoma frekventna saobraćajnica Ulica od Zmijanja Rajka, za koju je izdvojeno oko 450.000KM.

Izvršni direktor za korporativne poslove kompanije "M:tel" Nikola Tacić, rekao je da je kompanija kao društveno-odgovorna kompanija podržala do sada više projekata u Banjoj Luci, ali da je i u ovom projektu prepoznat opšti interes koji će služiti kompletnoj društvenoj zajednici.

"Dobili smo asfalt, a sada će biti uređena i plaža, to je i jedino što smo do sada dobili u ovom naselju", rekao je jedan od mještana ovog naselja Emir Kobašlić.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije